Zvezda NE MOŽE da proda nikoga, a Partizan ČEKA milione!

Autor:

Sport

23.07.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogli bi lako oni koji ne prate pomno srpski fudbal da se zapitaju ko je ovde šampion ako samo pogledaju potražnju za igračima večitih rivala. Naime, iako vlada Superligom tri poslednje sezone, uz dva vezana učešća u Ligi šampiona, Crvena zvezda bukvalno ne može niti jedan jedini evro da uzme ovog leta za svoje igrače, dok, s druge strane, Partizan, iako je ostao bez trofeja, ima zlatne koke Umara Sadika (23) i Filipa Stevanovića (17).

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija

Generalni direktor "parnog valjka" Miloš Vazura rekao je da je rukovodstvo kluba glatko odbilo ponude za ofanzivni tandem od po osam miliona evra, budući da veruje da oni vrede bar upola više, odnosno koliko i Strahinja Pavlović (19), koji je prodat Monaku.

GDE SU KUPCI

Crveno-beli moraju da prodaju kako bi preživeli, ponovio je to više puta Zvezdin alfa i omega Zvezdan Terzić, ali ovog leta zarada od transfera je i dalje nula evra. Tačnije, otišao je samo Milan Jevtović u danski Arhus za procente od naredne prodaje, dok je u poslednji čas propao ugovoren posao sa argentinskim Rasingom za Matea Garsiju, i to zbog odbijanja igrača da se vrati u domovinu, iako je obeštećenje iznosilo solidnih 2,18 miliona evra.

Dejan Stanković želi da vidi leđa i neefikasnim napadačima Ričmondu Boaćiju i Milanu Pavkovu, ali osim stidljivih raspitivanja, prave ponude ovog leta nema. Nezvanično, šampion Srbije bi mogao da računa na po milion i po evra za njih, ali problem predstavljaju i nerealni zahtevi špiceva za visokom platom, koju, bar za sada, niko ne može da im ispuni. Isto tako, vezista Dušan Jovančić već je odbijao da pređe u mađarski Ferencvaroš nezadovoljan platom, a ovih dana se nećka oko ponude iz Emirata iako Beograđanima gori pod nogama kada je novac u pitanju.

"VALJAK" DOBRO VALJA

Bestrofejna sezona u Humskoj 1 i neprolazak grupe u Ligi Evrope nisu uticali na pad vrednosti fudbalera crno-belih, naprotiv. Nema dana, a da neko od čelnika klubova iz najjačih evropskih liga ne pita za zdravlje Sadika i Stevanovića, ali "parni valjak" ne želi da prodaje zvezde u bescenje.

- Prošla su vremena kada je Partizan prodavao svoje igrače za male pare. Umar i Fića mogu da nam donesu mnogo novca, bar po 12 miliona evra, ali i ako ih ne prodamo, izdržaćemo narednu sezonu finansijski, ponajviše zbog zimus ugovorene prodaje Pavlovića. Imamo odličnu školu fudbala iz koje izlaze ozbiljni igrači, a takođe smo pogađali i sa strancima, pa sada ubiramo plodove - zaključio je Miloš Vazura, glavni operativac viceprvaka Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading