(VIDEO) PONOVO STRELAC: Srbin za koga mnogi nisu čuli DOMINIRA u jednoj evropskoj ligi

Autor: Maxbet/Republika

Sport

21.07.2020

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije lako ni biti najbolji strelac opštinske lige, a kamoli najkvalitetnijeg šampionata u zemlji. Letonski fudbal možda nije ni blizu “liga petice”, pa čak ni srpskog, ali i dalje ne zaslužuje potcenjivanje. Zato, srpski fudbaler Darko Lemajić zaslužuje da se pred njim skine kapa, jer već tri godine dominira u toj baltičkoj zemlji.

RepublikaFoto: Starsport
Lemajić u dresu Napretka

 - RFS je pobedio, Lemajić je strelac. To je rečenica koju su novinari u Letoniji puno puta napisali tokom prethodne dve i po godine. Jednostavno, od kako je nekadašnji fudbaler Inđije i Napretka stigao iz Srema na Baltik, najpre u Rigu, a prošlog leta i u RFS, navikao je Letonce na golove.

Bio je ovaj 26-godišnji napadač najbolji strelac šampionata 2018. godine, kada je u dresu Rige postigao 15 pogodaka, a zatim i godinu dana kasnije. U narednom šampionatu je ponovo 15 puta savladao protivničke golmane, ostavivši iza sebe sunarodnika Nemanju Belakovića (Spartaks) kao najbližeg pratioca sa 11 pogodaka.

Ove sezone nije počeo idealno, propustio je nekoliko utakmica, ali sada se vraća na pravi put. U utorak je zatresao mrežu već u drugom minutu i tako je usmerio RFS ka pobedi nad Tukumsom u 9. kolu letonskog šampionata. Na kraju je bilo 3:0, a Lemajić je ostao na terenu do kraja.

Rigina fudbalska škola (RFS) je trenutno prva na tabeli sa 24 od mogućih 27 bodova. Lemajić je tek postigao drugi gol i moraće da uđe u golgetersku formu ukoliko misli da stigne Belakovića, koji je već sedam puta bio strelac ove sezone. Borba za “zlatnu kopačku” biće veoma uzbudljiva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading