Donaruma večeras ulazi u istoriju Milana!

Autor:

Sport

21.07.2020

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan igra sjajno u finišu sezone, a zahvaljujući odličnoj rezultatskoj seriji, Rosoneri su se vratili u borbu za Evropu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đanluiđi Donaruma

Večeras Rosoneri odmeravaju snage sa Sasuolom i nadaju se novoj pobedi koja bi ih barem nakratko dovela do pete pozicije. Imaće Rosoneri i utakmicu više od Rome i Napolija.

Osim što je večerašnji meč 35. kola Serije A izuzetno važan za Milan, na njemu će i golman Rosonera Đanliuđi Donaruma obeležiti veliki jubilej.

Inače, očekuje se na stadionu Mapei odlična utakmica jer je i Sasuolo u dobroj formi. Naime, utakmica protiv Sasuola će za mladog Donarumu biti 200. u dresu Milana.

Golman Rosonera će ponovo ući u istorijske knjige jer će postati najmlađi igrač u istoriji slavnog milanskog kluba koji je stigao do 200 nastupa. Donaruma će 200 utakmicu u dresu Milana odigrati sa 21 godinom, 4 meseci i 26 dana.

Pre njega je najbrže do 200 utakmica u dresu Milana stigao legendarni Paolo Maldini. On je do pomenutog broja nastupa u dresu Rosonera stigao sa 22 godine, tri meseca i 25 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading