Prvenac Krstovića za drugu pobedu Zvezde na pripremama!

Autor:

Sport

20.07.2020

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljaju fudbaleri Crvene zvezde da beleže dobre rezultate u pripremnom periodu, pa su tako, danas, savladali Metalac rezultatom 1:0 na gostovanju u Gornjem Milanovcu, a trijumf je pogotkom potpisao mladi Nikola Krstović.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Srđan Spiridonović

Posle uspešne provere protiv IMT-a (2:0), savladan je i novi Superligaš - ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca (1:0).

Stanković je od prvog minuta ukazao šansu pridošlici Srđanu Spiridonoviću, kog su navijači Crvene zvezde, doduše preko malih ekrana, jer se utakmica nije igrala pred publikom, imali priliku da vide po prvi put u dresu sa omiljenom kombinacijom boja. Na drugoj strani, tačnije po levom boku, delovao je takođe jedan novi, ali veoma dobro poznat fudbaler za Zvezdaše - Aleksandar Katai. Upravo je kombinacija njih dvojice iz 13. minuta mogla da rezultira golom za naš tim. Probio je Katai i fenomenalno uposlio brzonogog Spiridonovića koji se našao pred golom Metalca, ali u punom trku šutirao pravo u Puletića koji je odlično istrčao.

Zanimljivo je pokušao i Gajić u 16. minutu, kada je posle centaršuta Hajdina uspeo volejem u padu da zahvati loptu, međutim, rasčistili su defanzivci domaćih opasnost. Zapretio je još jednom naš desni bek kada je šutirao sa desetak metara u 22. minutu, ali je Puletić uspeo da zaustavi taj udarac. Za prvu promenu se Stanković odlučio već u 32. minutu pa je Strahinja Eraković zamenio Stefana Hajdina i pokrio poziciju levog beka. Imali su još nekoliko prilika naši fudbaleri, ali se na odmor otišlo bez golova.

Metalac: Puletić (od 68. Savić), Vlalukin (od 68. Vlaović, od 84. Pecelj), Antonijević, Vranjanin (od 61. Milićević), Vasiljević (od 61. Anđelković), Gočanin (od 68. Čumić), Jokić (od 68. Mijailović), Desančić (od 61. Zoćević), Katanić (od 46. Maksimović), Embongu, Popović (od 61. Đurić).

Crvena zvezda: Borjan (od 65. Katić), Gajić (od 65. Gobeljić), Milunović (od 65. Degenek), Pankov (od 65. Babić), Hajdin (od 32. Eraković), Petrović (od 65. Jovičić), Sanogo (od 65. Vulić), Ivanić (od 65. Nikolić), Spiridonović (od 65. Radulović), Katai (od 65. Krstović), Tomane (od 46. Vukanović).

Nastavio je Spiridonović i u drugom delu igre da sjajnim kretanjem i velikom brzinom pravi probleme fudbalerima Metalca. Uposlio ga je Ivanić u 49. minutu, a on je iz prve šutirao sa više od dvadeset metara, veoma snažno, ali ipak pored gola. Mogao je i Ivanić da matira Puletića u 55. minutu posle asistencije Vukanovića glavom. "Osmica" je sjajno predriblala Vranjanina, ali je Puletić pratio razvoj situacije i uspeo da odbrani udarac lucidnog veziste.

Napravio je čak devet promena Dejan Stanković u 65. minutu meča, a s obzirom na dve izmene od nešto ranije, priliku da završi meč imali su svi fudbaleri koji su susret počeli sa klupe. Neodlučan je bio Katić u 72. minutu, ali na svu sreću Maksimović to nije uspeo da iskoristi, već je njegov lob udarac završio preko gola. Ređali su se opasni napadi crveno-belih kao na traci i zaista se osetila velika želja kod izabranika Dejana Stankovića da trijumfuju i na ovom meču, iako je prijateljskog karaktera. Kombinovali su Vulić i Krstović u 80. minutu kada je vezista probio po desnoj strani i uputio oštar centaršut u peterac, ali tamo nije bilo fudbalera Crvene zvezde.

Krstovićev volej koji je Savić jedva uspeo da odbrani je poslužio kao uvertira u ono što je usledio minut kasnije, kada je ponovo talentovani napadač bio u centru pažnje. Centrirao mu je Gobeljić u 89. minutu, a on rutinski, glavom, loptu šalje u dalji ugao i rešava pitanje pobednika na današnjem meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading