MARADONU SU SAHRANILI A ON SE JAVIO: Ovde Dijego. Znam da mrtvi ne govore, ali...

Autor:

Sport

21.07.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je likova koji su poput Dijega Maradone na sve načine obeležili istoriju fudbala. Osim što je bio jedan od najboljih ikad, slavni Argentinac je zbog svoje harizme i svojih ludosti takođe bio obožavan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Maradona

Kao tipični, iskreni Južnoamerikanac, Dijego je voleo narkotike, lake žene i neprespavane noći provedene u konzumiranju alkohola. Živeo je burno, često bio na samom dnu, a najgore je bilo 2000. godine kada su doktori otkrili da mu srce radi na tek 38 posto. Jednog dana 2007. godine Argentinu i svet je šokirala vest o smrti Maradone, a potekla je od radio stanice Del Plata. Onda je došao poziv.

 - Dijego je ovde. Mrtvi ne govore, ali ja se osećam živahnije nego ikad. O tome ću razgovarati sa svojim advokatima - kazao je tada Maradona.

Nije se svađao samo sa medijima. Prošle zime, njegova kćerka Đinanina naslućivala je smrt fudbalske ikone, pa je pozvala ljude da se mole za njenog oca. On joj je odgovorio tako što ju je proglasio naslednicom bogatstva koje je stekao.

 - Sve što moram da kažem je da ništa neću ostaviti iza sebe - sve ću dati. Sve što sam u životu zaradio ću da nekome dam - rekao je Maradona i zaključio: Osećam se vrlo dobro, jako dobro. Hvala puno.

Kao da to nije dovoljno, Maradona je prošlog proleća priznao da je otac troje tajne dece - na Kubi.

 - Još tri, a on ima svih jedanaest - rekla je Đinanina jednom argentinskom časopisu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Svet je već znao da Maradona ima petoro dece sa četvoro različitih žena. Za decu se kaže da su se rodila između 2000. i 2005. kada je Maradona proveo puno vremena na Kubi lečeći se od droga.

Da bi se vratio fudbalu, preuzeo je ekipu Gimnazije u La Plati od septembra prošle godine, ali je mečeve vodio tako što je sedeo na fotelji pored terena. Poznato je da je "izgubljeni junak" 2008. godine predstavljen kao novi selektor Argentine. Uz dosta poteškoća njegova selekcija plasirala se na Svetsko prvenstvo 2010. godine, ali je ispala u četvrtfinalu od Nemačke, pa je Maradona ubrzo nakon toga otpušten.

U dokumentarcu o Maradoni spominje se i njegova bliskost sa napuljskom mafijom. Upravo u spomenutom filmu režiser najbolje opisuje Dijegovu neslavnu avanturu na klupi Argentine.

 - Trebalo je to da bude bajka o jadnom dečaku koji je dobio čitavo kraljevstvo. Umesto toga, sve je završilo u prljavštini, mržnji i tragediji. Postoji tuga koja se preliva na celo čovečanstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading