POTRES U MONAKU: Hrvat trenira Strahinju Pavlovića

Autor:

Sport

18.07.2020

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski list hvali bivšeg trenera Bajerna kao čoveka sa bogatom igračkom i trenerskom prošlošću. Trebalo bi da se vrati poslu u novoj ligi "petice" nakon što je Španac Roberto Moreno dobio otkaz

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Niko Kovač

Bivši kapitan i selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Niko Kovač (48) postaće novi trener Monaka, prenosi renomirani francuski sportski list L'Ekip.

 - Srednje duga kosa, prorodan pogled, energičan stav na klupi, iskustvo na najvišem nivou kao igrač i trener. On je dobro poznat lik u svetskom fudbalu već 30 godina koji bi trebalo da sleti u Ligu 1. Klub iz Kneževine uspeo je u nekoliko sati da uveri bivšeg Bajernovog trenera da sklopi dugoročni ugovor - pišu Francuzi.

Klub iz Kneževine dao je u subotu otkaz Špancu Robertu Morenu (42), bivšem pomoćniku Luisa Enrikeu, koji je dobio priliku nakratko da vodi špansku reprezentaciju nakon smrti njegove kćerke pa se ljut i u suzama povukao kad je ovaj odlučio da se vrati.

Francuska Liga 1 prekinuta je u martu zbog pandemije koronavirusa i nije nastavljena na leto, a Monako je završio samo bod do petog mesta, pa neće igrati Evropu iduće sezone.

Kovač je bez posla od prošle godine kad se sporazumno razišao sa Bajernom nakon krize nemačkog velikana, sa kojim je godinu ranije osvojio duplu krunu. Devet meseci je odmarao, a sada će u novu ligu "petice".

Kovaču će to biti treći klub u samostalnoj trenerskoj karijeri. Prvo je bio asistent u Salcburgu, klubu u kojem je završio igračku karijeru, a onda je, preko hrvatske U-21 reprezentacije, dospeo i do prvog tima i vodio je Hrvatsku na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

Videćemo šta će to značiti za srpskog štopera Strahinju Pavlovića, koji je zadužio opremu "kneževa", ali se šuškalo o njegovoj pozajmici u Serkl Briž.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading