ODLUČENA JE SETIJENOVA SUDBINA: Evo šta mora da učini da bi spasio posao u Barseloni

Autor:

Sport

18.07.2020

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudbina trenera Barselone je na tankom ledu. Nakon što je postalo jasno da je madridski Real kolo pre kraja španskog prvenstva osigurao titulu, iskusnom stručnjaku Kikeu Setijenu klupa na kojoj sedi postala je još klimavija

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kike Setijen

Iako mu je uprava kluba sa Kamp Noua proteke nedelje dala poverenje i za narednu sezonu, ipak se ta i takva odluka morala preispitati u vrhu.

Setijen se prema pisanju katalonskih medija kasno sinoć sastao sa predsednikom Žosepom Bertomeuom i dogovoreno je da će trener ostati isti i za osminu finala Lige šampiona protiv Napolija. Drugim rečima, Setijen je dobio avgust i priliku da pokuša da stigne što je dalje moguće u Ligi šampiona. Prođe li Italijane, u četvrtfinalu ga naverovatnije čeka minhenski Bajern, što ovakvoj Barsi koja gubi od Osasune sigurno neće biti lak posao. Ipak, tek u utakmici protiv Bajerna Setijen će pokazati da li zaslužuje da bude trener kluba kakav je Barselona.

Barsa sa Napolijem igra 8. avgusta na svom stadionu, a vreme koje je do tada preostalo trener Setijen maksimalno mora da iskoristi da podigne ekipu za koju je i Mesi rekao kako je slaba i anemična u svojim utakmicama. Poznato je da je Setijenov pomoćnik Eder Sarabia još jedan kamen spoticanja i razdora unutar ekipe, ali Setien je dobio još jednu priliku.

Plan je jasan. Nakon što odrade poslednje kolo Primere kod Alavesa, igrači Barselone dobiće čak pet slobodnih dana. To će im doći kao resetovanje od svega lošeg, barem se tako nadaju iz uprave duboko potresenog kluba. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading