JOVIČ UZEO TITULU, A TEREN VIDEO NIJE!

Autor:

Sport

18.07.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezonu za zaborav srpski reprezentativac Luka Jović (22) okončao je osvojenom titulom prvaka Španije sa Realom iz Madrida, ali se slabo nagledao terena. Frapantno zvuči podatak da je momak za kog je "kraljevski klub" izdvojio 60 miliona evra minulog leta u poslednjih 18 utakmica Reala u Primeri na terenu proveo svega četiri minuta! I to u tri različite utakmice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nije se naigrao, ali je osvojio prvenstvo... Luka Jović

Još krajem januara protiv Valjadolida odigrao je minut, protiv Osasune u februaru mu se minutaža udvostručila (igrao dva minuta), a poslednji nastup imao je 5. jula protiv Bilbaoa, kada mu je trener Zinedin Zidan ponovo podario minut na terenu.

MARGINALAN FAKTOR

Što zbog mnogobrojnih ludorija van terena i kršenja izolacije, što zbog povrede koju je sam sebi napravio, bio je to jedini Jovićev minut u Realovom maršu ka tituli i seriji od 10 uzastopnih pobeda kojom je Barselona svrgnuta sa trona španskog fudbala.

Kada se na to nadoveže podatak da je odigrao svega 16 od mogućih 37 duela u Primeri, a na terenu proveo tek 391 od maksimalnih 3.330 minuta, jasno je da je Jović bio marginalan faktor u osvajanju 34. titule prvaka. Postigao je svega dva gola i to u ubedljivim trijumfima nad Osasunom (4:1) i Leganjesom (5:0), pa tako ispada da je asistencija (njegova jedina u sezoni) u tesnom trijumfu protiv Sevilje (2:1) najveća korist koju su Madriđani imali od njega.

Po osvajanju trofeja, mladi napadač je na Instagramu objavio sliku na kojoj pored imenjaka Luke Modrića pozira pored pehara, uz kratku poruku.

- Toliko sam srećan što sam deo ovog tima. Svaka čast svima za ovu sjajnu sezonu - poručio je Jović.

KOCKANJE S UGLEDOM

Iza fotografije sa Hrvatom nalazi se slika na kojoj je u zagrljaju trenera Zinedina Zidana. Ta fotografija simbolično predstavlja slamku spasa za Jovića na "Santjago Bernabeuu". Zidan je verovatno jedini u klubu koji još veruje u kvalitete srpskog reprezentativca i spreman je da mu pruži šansu i dogodine. Menadžment ima drugačiju viziju i rado bi Luku poslao u Milano jer bi još jedna slična sezona bila kockanje sa ugledom kluba, pre svega, zbog Jovićevih igrarija van terena. Ostaje nam da se nadamo da je Luka ovaj trofej doživeo kao dar sa neba i da će naredne sezone u dresu španskog giganta pokazati sav svoj kvalitet i dokazati da mu je mesto među šampionima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Perez: Zidan je dar od boga

Francuz Zinedin Zidan, pored toga što je bio fudbalski genije, pokazao je i da je jedan od najboljih trenera sveta. Za tri sezone osvojio je 11 trofeja sa Realom, pa je predsednik madridskog giganta Florentino Perez s pravom poručio da je Zizu dar od boga. Trenera je nahvalio i kapiten Serhio Ramos.

- Sve što Zidan dotakne, to se pretvara u zlato. On je taj koji je napravio razliku, veruje igračima - kazao je Ramos.

Svi luduju, a Bejl ih posmatra

Velšanin Geret Bejl rugao se Realu dok je prethodne mečeve posmatrao sa tribina. Spavao je, smejao se Zidanu, gledao kroz toalet-papir ka terenu, a ni u slavlju nije moglo bez njegovog privlačenja pažnje. Dok su ostali igrači skakali od sreće, pevali i bacali Zinedina Zidana uvis, Bejl je stajao sa strane, potpuno mimo grupe i sa osmehom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading