ZLA KOB NAŠEG FUDBALA: Četiri smrti u 100 dana

Autor:

Sport

17.07.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mudri ljudi kažu da nesreće nikada ne dolaze same, već u serijama, a da je takva teza i te kako opravdana potvrđuju nam skorašnje primeri smrti čak četiri legende srpskog fudbala.

RepublikaFoto: Starsport
Antić, Bulatović, Buna i Petković

Naime, za samo 100 dana, od 15. aprila, kada je bivši selektor "orlova" Radomir Antić preminuo u bolnici u Madridu, pa do prekjuče, ovozemaljski život okončali su i Ilija Petković, Vladimir Bulatović i Pavle Buna. Poslednja dvojica umrla su u sredu, dakle, u istom danu, a njihov dugogodišnji prijatelj i saradnik Dragan Ilić za Srpski telegraf otkriva kakve su veličine bili funkcioner i trener.

NAJVEĆI GOSPODIN

Ilić, sportski direktor svih selekcija novobeogradskog Brodarca, poznatog kao rasadnika talenata, za naš list kaže da su Beograd i Srbija izgubili mnogo smrću Vladimira Bulatovića i Pavla Bune.

- Vlada Bulatović je, to odgovorno tvrdim, najveći gospodin srpskog fudbala. Sa njim sam drugovao preko 30 godina, ne sećam se tačno otkad se znamo. Duša me boli zbog njega, ali nije izdržao dugu borbu sa opakom bolešću. Lafčina je bio, pravo beogradsko dete - sa setom Ilić govori o jednom od čelnika Superlige i bivšem funkcioneru OFK Beograda i Zemuna iz najslavnijih dana.

VOJNIK BRODARCA

Alfa i omega kluba sa Starog sajmišta otkriva da je vodio veliku borbu da spasi Bunu, ali da je virus korona ubrzao smrt bivšeg fudbalera i trenera brojnih beogradskih klubova.

- Sa Pavlom sam igrao nekada fudbal i veliki smo prijatelji decenijama. Bio je vojnik Brodarca, punih 10 godina je radio kao trener u svim selekcijama kluba. Zadesio ga je karcinom jednjaka, a zatim se ispostavilo da je pozitivan i na koronu, koja mu je, baš kao i Petku, ubrzala smrt. Nažalost, skoro sve bolnice su zbog ove pošasti pretvorene u KOVID bolnice, pa je i to uticalo na teže zbrinjavanje, negu i lečenje obolelih od raka - zaključio je Ilić.

PLOČICE: KAD JE KO UMRO I GDE

Radomir Antić

6. april 2020.

Madrid

Ilija Petković

27. jun 2020.

Beograd

Vladimir Bulatović

15. jul 2020.

Beograd

Pavle Buna

15. jul 2020.

Beograd

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading