IZNENAĐENJE ZA "VEČITE": Odlaže se start Superlige Srbije?

Autor: Novosti, Republika

Sport

14.07.2020

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Miljko Ristić, predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, rekao je da je start Superlige Srbije 1. avgusta rizičan sa zdravstvenog aspekta, kao i da je realno da se mečevi igraju bez publike.

RepublikaFoto: Starsport
Sukob igrača na večitom derbiju

Naš ugledni kardiolog je u razgovoru za "Novosti" izanalizirao trenutnu epidemilošku situaciju u Srbiji.

- Ovaj virus korona je posle četiri meseca kod nas i u pojedinim zemljama na svetu izgleda tek sada "eksplodirao". Ispostavilo se da nisu ugroženi samo ili najviše stariji ljudi, već i oni iz mlade populacije. Imamo trenutno u Srbiji nekoliko velikih žarišta virusa u Novom Pazaru, Beogradu, Užicu...

- Zaista je rizično da se ljudi okupljaju na stadionima. Možda bi bilo dobro da fudbal počne da se igra bez publike, ali poznat je moj raniji stav da fudbal bez navijača nije nikakav sport - rekao je Ristić.

RepublikaFoto: e-stock/M. JOŠIDA
Doktor Miljko Ristić

Doktor je dodao da koronavirus izaziva ozbiljne komplikacije, čak i kod mlađe populacije, a sve je pozvao na dodatni oprez. Podsećanja radi, srpski šampionat bi trebalo da počne 1. avgusta. Branilac titule Crvena zvezda dočekuje Novi Pazar, dok Partizan gostuje na stadionu "Mladost" u Kruševcu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading