ČUDO U ENGLESKOJ: Tim koji je do skora igrao amaterski fudbal ušao u Čempionšip, a njihov dres nosi igrač kojeg mrze navijači Zvezde!

Autor:

Sport

13.07.2020

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senzacija na ostrvu! Vikomb Vonderersi ušli su u Čempionšip.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Slavlje fudbalera Vikomba

Oni su u plej-ofu Lige 1 savladali Oksford junajted u finalu baraža na Vembliju – 1:2 (0:1).

Ovaj tim je do 1984. godine igrao niže lige Engleske, tačnije amaterski fudbal. Vonderersi postoje od 1887. godine i bilo im je potrebno čak 100 godina da se plasiraju u jednu od profesionalnih engleskih liga. Od kada su 1994. godine ušli u Ligu 2, konstantno su između te lige i Lige 1, tačnije između trećeg i četvrtog ranga.

Ove sezone domogli su se plej-ofa, gde su u polufinalu izbacili izbacili Flitvud u dvomeču, a zatim i u finalu Oksford. Najveće uspehe u istoriji kluba ostvarili su 2001. godine kada su igrali polufinale FA Kupa i 2007. godine kada su igrali polufinale Liga kupa.

Sjuart u devetom i Jakobson u 79. minutu sa bele tačke bili su strelci u istorijskoj pobedi Vikomba.

Za ovu ekipu nastupa i bivši fudbaler Crvene zvezde Džošua Parker, koji se nije proslavio na Marakani, zbog čega pristalice crveno-belih nemaju baš lepo mišljenje o njemu.

RepublikaFoto: Starsport
Džošua Parker

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading