ČETIRI VOJNIKA ZVEZDE I PARTIZANA!

Autor: Marija Stefanović

Sport

13.07.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večite rivale u fudbalu i košarci trenutno vode njihovi bivši igrači! Košarkaške klubove Crvenu zvezdu i Partizan preuzeli su Saša Obradović (51) i Vlado Šćepanović (44), dok večite rivale u fudbalu od prošle godine vode Dejan Stanković (41) i Savo Milošević (46). Zanimljivo je i to što su Obradović, Stanković i Milošević svoje igračke karijere započeli u redovima večitih rivala, a Šćepanoviću je Partizan bio treći klub za koji je nastupao i koji ga je proslavio.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković i Savo Milošević

Ovakva situacija gotovo da je nezapamćena u dva najpopularnija sporta, pa navijači oba kluba mogu da se pohvale četvoricom stručnjaka, koji sebe s pravom mogu da nazovu vojnicima svojih voljenih klubova. Takođe, reč je o nekadašnjim reprezentativcima, koji su ostavili dubok trag u nacionalnom timu.

SLEDI DOKAZIVANJE

Novi trener košarkaša Partizana Vlado Šćepanović kaže da ludo zvuči da crveno i crno-bele u isto vreme vode bivši igrači.

- Nisam siguran da je to baš neko mogao da planira da će tako biti u sva četiri kluba, ali se tako desilo. I moram da priznam da je veoma interesantno. Osim toga što smo sva četvorica igrali za klubove koje sad vodimo, mi smo bili i reprezentativci i nastupali smo na najvećim takmičenjima - ističe Šćepanović.

RepublikaFoto: Starsport
Vlado Šćepanović

Međutim, Vlado poručuje da biti trener i igrač nije isto.

- Sada imamo malo drugačije uloge i moramo ponovo da se dokazujemo. Koliko god bilo nekom zanimljivo, ali igračka i trenerska karijera nisu za neka velika poređenja. To su dve totalno različite stvari - ističe Šćepanović.

Trener kluba sa Malog Kalemegdana Saša Obradović smatra da će njegov rivalitet sa Šćepanovićem biti posebno zanimljiv upravo zbog toga što su igračke karijere počeli u klubu koji sad vode.

RepublikaFoto: Tanjug

- Zadovoljstvo mi je čuti da je čovek sa kojim se uzajamno veoma poštujem i uvažavam preuzeo Partizan i želim mu svu sreću u daljem radu. Sama činjenica da je Vlado bio igrač Partizana, kao što sam i ja Zvezde, čini ovaj rivalitet još zanimljivijim i dobija veću dimenziju na identifikaciji klubova sa svojim bivšim igračima - objašnjava Obradović.

DVA EVROLIGAŠA

Srbija je samo u sezoni 2013/14. imala dva predstavnika u Evroligi, Zvezdu i Partizan. Obradović se nada da to može da se ponovi u narednim godinama.

- Zajednički cilj nam je da Srbija ima dva Evroligaša i ja mu iskreno želim da u tome uspe. Takođe, očekujem i da mu trenerska karijera bude podjednako uspešna kao i igračka. A kad dođe do utakmice između Zvezde i Partizana, kao sto on reče, neka se na terenu priča, a nek pobedi Zvezda - zaključuje Obradović.

RepublikaFoto: Starsport

"Kontraši" u ostalim sportovima

Odbojkaške, rukometne i vaterpolo klubove Zvezde i Partizana uglavnom vode igrači koji su nekada igrali za večitog rivala. Legendarni vaterpolista Igor Milanović (54) igračku karijeru započeo je u Partizanu, a sad vodi Zvezdu. S druge strane, bivši kapiten Srbije u odbojci Bojan Janić (38) tokom karijere je igrao za Zvezdu, a sad predvodi Partizan. Ista je situacija i sa rukometnim trenerom Partizana Nenadom Maksićem (47), koji je nastupao za oba kluba, ali najpre za crveno-bele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading