SEVERNI LONDON JE BEO: Murinjo ne može da izgubi od Arsenala, Aldervejreld doneo pobedu Totenhemu!

Autor:

Sport

12.07.2020

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Totenhema savladali su Arsenal u derbiju Severnog Londona sa 2:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje Aldervejrelda i Vinksa... Veliki trijumf Totenhema

Bio je ovo prvi duel dva ljuta rivala na novom stadionu Sparsa. Ipak, pošto oba tima imaju olajnu sezonu ovo je bila bitka za plasman u Ligu Evrope.

Totenhem je bolje otvorio meč, Moura je u prvom napadu tukao, ali je Martinez odbranio. Nedugo zatim golman Arsenala je lepo zaustavio Kejnov pokušaj loba.

Kazna za promašaje stigla je u 16. minutu kada je Orije u svom stilu izgubio loptu, a Lakazet poslao sa 20-ak metara bombu u Ljorisov gol. Ipak, radost gostiju nije dugo trajala.

David Luiz je ponovo napravio smehotresnu grešku, koju je Son iskoristio da matira Martineza i donese izjednačenje Totenhemu.

Do kraja poluvremena viđeno je nekoliko dobrih šansi, a najbolju je imao Dejvis, ali je njegov strahovit udarac završio na prečki.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trenutak odluke... Pogodak Aldervejrelda

Arsenal je u drugom poluvremenu imao daleko veći posed lopte, ali nije imao previše prilika. Ističe se sjajan pokušaj Aguera koji je polomio prečku Totenhemovog gola. Sparsi su sa druge strane bili veoma opasni iz kontri, Kejn je imao nekoliko pokušaja, ali je Martinez bio izutetan.

Ipak, u 81. minutu je bio nemoćan. Son je lepo izveo korner, a Aldervejereld je u svom stilu glavom savladao španskog čuvara mreže. Do kraja utakmice Arsenal je ostavljao mnogo prostora ljutom rivalu, pa su Sparsi mogli do ubedljivije pobede, ali Kejn i Son nisu bili precizni.

Murinjo je tako ponovo pobedio Arsenal i dokazao da najveći motiv ima upravo protiv Tobdžija. Totenhem je ovim trijumfom preskočio gradskog rivala na tabeli i sad je na osmoj poziciji.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading