Uprava Čelzija se šokirala kada je čula koliku platu traži najbolji strelac

Autor:

Sport

08.07.2020

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji stelac Čelzija Tami Abraham (22) poručio je vođstvu kluba da želi veću platu u novom ugovoru, odnosno da ona bude na nivou koju ima njegov saigrač Kalum Hadson-Odo (19), sa kojim je zajedno prošao kroz fudbalsku akademiju kluba sa Stamford Bridža.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tami Abraham

Tamiju Abrahamu, koji je ove sezone postigao 16 golova u svim takmičenjima, sadašnji ugovor ističe za dve godine, a po njemu zarađuje 2,8 miliona evra po sezoni. Ako bi dobio ugovor kao i Kalum Hadson-Odo, to znači da bi godišnje zarađivao 7,25 miliona evra.

Abraham je za seniorsku ekipu Čelzija debitovao krajem sezone 2015/16., dok je trener bio Gas Hidink. Već sledeće sezone poslat je na pozajmicu u drugoligaški Bristol siti, gde je postigao 26 golova. Nakon toga bio je na pozajmici u Svonsiju. Prošle sezone je nosio dres Aston Vile i sa 25 golova dao je veliki doprinos Vilinom povratku u Premijer ligu.

Nakon toga novi trener Čelzijev Frenk Lampard odlučio je da ga vrati na Stamford Bridž i to se pokazalo kao odličan potez, jer je Abraham najbolji strelac ove sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading