"Novak je zalutao, vratio sam ga na pravi put!"

Autor:

Sport

07.07.2020

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boris Beker, nekadašnji svetski broj 1 i trener Novaka Đokovića ispričao je kako je uticao na trenutno najboljeg svetskog tenisera.

RepublikaFoto: Mario Ćužić / HTS
Novak Đoković

Boris Beker je trenirao Novaka Đokovića u periodu između 2013. i 2016. godine.

Tokom tog perioda je Novak osvojio čak sedam Gren slem titula.

Beker je bio gost podkasta Matsa Vilandera i ispričao je kako je izgledao njihov odnos i kako je Boris uticao na Novaka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Beker i Novak Đoković

- Počeo sam sa njegovim mentalitetom, pošto je možda i najvažnija stavka način na koji pristupate mečevima. Novak je zalutao, gubio je finala od Rafe i Rodžera, pa je mentalno pao. Pomogao sam mu, popravio sam njegovo pozicioniranje na terenu, mislim da je u nekim situacijama bio previše defanzivan. On je čvrst momak, neće dozvoliti da ga neko tek tako pobedi- rekao je Boris Beker.

Promene su bile dobre, Novak je postao opasniji po Rodžera Federera i Rafaela Nadala i to su svi primetili.

- Novak i Rodžer su bili veliki rivali, naravno, sećam se dobro kako je to izgledalo kada sam prvi put sedeo pored terena i gledao. Posle meča je situacija bila čudna, svako sedi u svom delu svlačionice, dok Edberg (tadašnji Federerov trener) i ja stojimo i razgovaramo kao da smo u parku- rekao je slavni Nemac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading