NEZAPAMĆEN SKANDAL U JERMENIJI: 45 doživotnih zabrana bavljenja sportom, 5 timova dikvalifikovano!

Autor:

Sport

05.07.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Jermenije suspendovao je čak pet klubova zbog nameštanja utakmica, saopšteno je ove subote.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Henrik Mhtarijan

- Oko 45 ljudi, uključujući vlasnike klubova, igrače i trenere, dobili su doživotnu zabranu bavljenja sportom, a još 13 je dobilo vremenske kazne jer su učestvovali u manipulacije utakmicama – saopštio je Jermenski fudbalski savez.

Lokomotiv Jerevan, je sa liderima druge divizije FC Van, Aragats, Torpedo Erevan i Masis, diskvalifikovan iz šampionata nakon sumnjivih rezultata, uključujući 12-0, 0-12, 1-8, 9-2, 0-7, 0 -8 i 8-2.

Nakon što se povukao iz Premijer lige zbog finansijskih problema, FK Jerevan je takođe disfalifikovan zbog nameštanja utakmica.

– Odluke su donete nakon što je FFA dobila neosporne dokaze međunarodnih organizacija i agencija za sprovođenje zakona. Dokazi koje smo dobili od naših međunarodnih kolega biće prosleđeni jermenskim agencijama za sprovođenje zakona – izjavio predsednik FFA Armen Melikbekjan.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading