Rebić i Čalhanoglu ugasili Romina nadanja o Ligi šampiona!

Autor:

Sport

28.06.2020

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikom derbiju 28. kola Serije A Milan je na svom stadionu savladao Romu sa 2:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ante Rebić

Dugo smo gledali tvrd meč bez mnogo uzbuđenja, a onda je odluka pala u poslednjih 15 minuta. Junaci "roso-nera" su Ante Rebić i Hakan Čalhanoglu, koji su u 77. odnosno, 89. minutu doneli prevagu u ovom susretu.

Počelo je veoma sporo, bez većih uzbuđenja u prvih 20 minuta. A onda je Roma imala najbolju šansu u prvom poluvremenu. Džastin Klajvert je centrirao, lopta pogodila Kesija u leđa i pala pravo na glavu Edinu Džeku koji sa peterca, neuobičajeno za njega, glavom je promašio čitav gol.

Roma je u tim momentima kontrolisala tempo meča, imala veći posed lopte, ali bez uspeha pred golom Đanluiđija Donarume. Milan se oslobodio pritiska, došao "do daha" i u 38. minutu do svoje najbolje prilike.

Imao ju je Hakan Čalhanoglu, koji je poput Džeka šutirao glavom sa četiri metra, ali je ostao "kratak" i nije mogao da sprovede loptu u mrežu.

U nastavku je ponovo krenulo sporo, a onda se Milan odvažio i krenuo značajno hrabrije. Nekoliko puta su pretili centaršutevima i udarcima sa distance, a ozbiljnu priliku u 65. minutu imao je ponovo Čalhanoglu.

Više informacija o rubrici sport pročitajte OVDE.

Izašao je sam ispred golmana Mirantea, istina blago iskosa sa leve strane, ali je čuvar mreže "vučice" volšebno nogom skrenuo loptu u korner. Dva minuta kasnije sa distance je šutirao Lukas Paketa, ali je ponovo Mirante bio na visini zadatka. I onda je u 77. minutu konačno pao gol.

Zapakosta je pogrešio pri dodavanju, loptu presekao Ante Rebić i započeo polukontru. Usledio je centaršut sa leve strane, na drugoj stativi loptu je vratio Ernandes, pokušao je i Kesi, a Rebić je posle nekoliko odbitaka zakucao loptu u mrežu.

Ispostavilo se da je to bio gol u pravom trenutku, od kog Roma nije uspela da se oporavi i da odgovori. Naprotiv, na drugoj strani Milan je uspeo da "zatvori" meč iz penala. Smoling je zakasnio sa startom nad Ernandesom i dosuđena je najstroža kazna. Siguran izvođač bio je Hakan Čalhanoglu, koji je posle dve velike propuštene šanse, zaslužio pogodak.

Milan je zabeležio pobedu koja ga vraća u zonu koja vodi u Ligu Evrope, dok polako nestaju snovi Rome o Ligi šampiona.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading