Poruke podrške Iliju Petkoviću stižu iz celog sveta: Petko, ne daj se, svi smo uz tebe!

Autor:

Sport

27.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilija Petković vodi veliku, najveću bitku za 74 godine života, budući da ga je koronavirus u kombinaciji sa obilnim krvarenjem prouzrokovanim pucanjem čira na dvanaestopalačnom crevu prikovao za bolničku postelju, a disajne funkcije mu omogućava samo respirator.

RepublikaFoto: Starsport
Ilija Petković

Iako je njegovo stanje i dalje kritično, postoji blago poboljšanje u odnosu na četvrtak, ali su prognoze stručnjaka i dalje nezahvalne. Dok lekarski tim KBC Bežanijska kosa ulaže napore kako bi spasao predsednika FS Beograda, dotle njegovi nekadašnji učenici iz nacionalnog tima Srbije i Crne Gore ekskluzivno preko Srpskog telegrafa upućuju podršku legendarnom stručnjaku.

Asovi iz generacije "orlova" koja je 2006. godine igrala na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj upućuju sa svih meridijana punu podršku tadašnjem selektoru i popularnom Petku žele da što pre ozdravi.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda

Dejan Stanković

Verujem i nadam se da će Ilija Petković biti dobro. Kao i sve, šokirala me vest. Naravno da sam zabrinut jer je u ozbiljnim godinama. Ipak, verujem da će sportski duh i sportsko telo u njemu pobediti i da ćemo se na leto družiti kraj fudbalskog terena.

RepublikaFoto: Starsport

Savo Milošević

Za Petka sam posebno vezan, žilava je njegova genetika. Znam da će da pregura. Fudbalska i ljudska legenda, nadam se da će i ovo prevazići.

RepublikaFoto: Starsport

Igor Duljaj

Čim sam video iz novina kakvo je njegovo stanje, pozvao sam Petka. Bio je nedostupan, ali sam preko jednog bivšeg saigrača sa kojim je Ilija blizak saznao u kakvom je stanju. Dobio sam obećanje da će mi reći novosti čim ih bude. Ovom prilikom želim da uputim Petkoviću poruku podrške i ubeđen sam da će biti dobro.

RepublikaFoto: Starsport

Vladimir Stojković

Petko je velika legenda, veliki trener i veliki čovek. Želim njemu i njegovoj porodici da se što pre oporavi i ozdravi. On je veliki pozitivac, uvek je bio dobrog duha i siguran sam da će se oporaviti.

RepublikaFoto: Starsport

Nikola Žigić

Jako mi je žao zbog Ilije, ali on je veliki borac i daće Gospod da iz ove utakmice izađe kao pobednik. Mislima sam uz njega, kao i moja porodica.

RepublikaFoto: Starsport

Saša Ilić

Odveo nas je na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj. Proveli smo dve-tri godine zajedno. Sve je bilo sjajno do tog Mundijala, ali to sad nije bitno. Najvažnije je da se Petko izvuče, a ja sam ubeđen da hoće i da će izaći jači iz svega ovoga. Znam da ima snage da se iščupa iz svega toga. O njemu kao čoveku i treneru mogu da govorim samo u superlativima.

RepublikaFoto: Starsport

Mladen Krstajić

Žao mi je što se to desilo Iliji Petkoviću, ali nažalost virus korona je sve jači u našoj zemlji, uopšte ne jenjava i eto, nevolja je snašla i njega. Pričao sam sa Jocom Šurbatovićem, koji mi je rekao da je Petkovo stanje ozbiljno i da je na respiratoru, ali on je veliki borac, iskren, izuzetno harizmatičan i verujem da će snagom svoje pozitivne energije uspeti da pobedi bolest iako je u osmoj deceniji života.

RepublikaFoto: Telegraf/DraganKadić

Ivica Dragutinović

Nadam se da će se Petko što pre oporaviti i da će pobediti u ovoj, za njega najvažnijoj utakmici u životu. Kažu da je bio pravi lav kao igrač, a verujte mi da je čovek i selektor veliki borac i baš zato sam uveren u njegov oporavak. Odnosio se očinski prema nama igračima, a za prijatelje, saradnike i drage ljude u stanju je da učini sve. Moliću se za njega.

RepublikaFoto: Starsport

Predrag Đorđević

Pružam iz Atine punu podršku Iliji Petkoviću i želim mu brz oporavak. Bila mi je uvek čast da igram za nacionalni tim, pa tako i za vreme njegovog selektorskog mandata. Sjajan je stručnjak, pošten, iskren, borben, prava ljudska gromada i neka ga Gospod sačuva.

RepublikaFoto: fss.rs

Dušan Basta

Ilija je veliki čovek, veliki trener. Pamtim ga, kao selektora SCG, samo po najboljem. Molim se za njega i nadam se da će mu biti dobro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading