Cela Srbija na nogama bodri legendu: Prof. dr Ristić otkrio u kakvom je stanju Ilija Petković!

Autor: Telegraf

Sport

26.06.2020

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor dr Miljko Ristić, predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS), koji godinama vodi računa o zdravlju sportista otkrio je da je bivši selektor Srbije Ilija Petković i dalje na respiratoru i u životnoj opasnostu, ali da prema najnovijim informacijama, pojedini parametri pokazuju da će legenda srpskog fudbala, sve ovo da savlada i preživi.

RepublikaFoto: Starsport
Ilija Petković

Profesor Ristić objašnjava da će Petković to uspeti zahvaljujući svojoj kondiciji, i nadčovečanskim naporima lekara KBC "Bežanijska kosa", gde se Ilija nalazi od srede, javlja "Telegraf".

Petkoviću je, da podsetimo, u ponedeljak pukao čir na dvanaestopalačnom crevu, zbog čega je odmah primljen u Uegentni centar Kliničkog centra Srbije. S obzirom na to da svi pacijenti koji ulaze na operacije u zdravstvene ustanove u Srbiji moraju da se testiraju na koronu, i on je testiran i ispostavilo se da je pozitivan, pa od srede o njemu brinu u kovid bolnici Bežanijska kosa.

Profesor Ristić kaže da se on nikada ranije nije žalio na bilo kakve tegobe, a kamoli na čir. Navodi i da mu je srce uvek bilo dobro.

-  Ilija se nikada nije žalio na bilo kakve tegobe koje bi ukazivale da on ima čir na dvanaestopalačnom crevu. Dolazio je na kontrole, sve je bilo uredno i srce mu je dobro. On je ipak, jedan sportski tip, koji ima kondiciju i nadamo se da će se on iz svega ovoga izvući zahvaljući tom prethodnom fizičkom statusu, koji je bio potpuno normlan - kaže za Telegraf.rs prof. Ristić.

On je detaljno objasnio njegovo stanje.

Više informacija iz rubrike sport pročitajte ovde.

- On je i dalje na respiratoru. I dalje je u životnoj opasnosti, ali ima dobru razmenu gasova. Nije na nekim specijalnim lekovima, koji pomažu rad srca. Njegovo srce je prirodno dobro, ali je isrcpljeno zbog ektremnog gubitka krvi. Ima upalu pluća, što je posledica virusne infekcije, ali je nadočvečanskim naporima parametri ukazuju da će Ilija sve ovo da savlada i da preživi - rekao je prof. dr Ristić.

RepublikaFoto: e-stock/M. JOŠIDA
Miljko Ristić

Petković je krvario iz tri arterije. Kako kaže Ristić sve su mu sanirali na "Bežanijskoj kosi" gastroskopijom.

- To je metoda koja se radi mnogo godina unazad i koja je za pacijenta prihvatljivija. Radi se kroz usta pacijenta, dolazi se do čira i štipaljkom sredi sud koji krvari -  objasnio je naš sagovornik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading