Partizanov put ka Ligi Evrope: U prvom kolu kvalifikacija od amatera do trećeplasiranih iz jakih liga!

Autor:

Sport

25.06.2020

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FK Partizan neće imati mnogo vremena za predah pošto ga već 27. avgusta očekuje prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Crno-beli su u finalu Kupa Srbije propustili šansu da preskoče prvu rundu i kako su poraženi od Vojvodine posle penala, moraće od starta da krče put ka grupnoj fazi.

Ovoga puta to će biti znatno teže nego prethodnih sezona jer je UEFA promenila sistem zbog promenjenog kalendara, a usled pandemije koronavirusa.

Evropska kuća fudbala saopštila je pre nekoliko nedelja da će se u kvalifikacijama igrati po jedna utakmica, što znači da će Partizanu iz četiri utakmice biti potrebne četiri pobede.

Crno-beli će zbog koeficijenta biti nosioci uvodnim rundama, te će za protivnika imati slabije timove.

Domaćinstvo će se odlučivati na žrebu što znači bi Partizan već u prvom kolu mogao da bude gost nekoj "egzotičnoj" ekipi.

Pored ekipe Sava Miloševića, u prvoj rundi kvalifikacija učestvovaće i TSC, dok će Vojvodina krenuti od drugog koje je na programu 17. septembra.

Treće kolo igra se 24.9, dok je plej-of na programu 1. oktobra.

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope učestvovaće osam kvalifikanata iz preliminarne runde, potom osvajači Kupa Slovenije, Mađarske, Poljske, Letonije, Luksemburga, Malte, Velsa, Crne Gore, Moldavije, Albanije, Poljske, Izraela, Bugarske, Rumunije, Slovačke, Severne Makedonije, Azerbejdžana, Jermenije, Finske, Republike Irske, kao i vicešampioni Švedske, Norveške, Kipra... odnosno trećeplasirane ekipe Švajcarske, Škotske, Belorusije...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading