Sari kritikuje najboljeg igrača nakon očajne igre i poraza u finalu kupa: Ronaldo nije onaj stari

Autor:

Sport

18.06.2020

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napoli je nakon 0:0 u regularnom delu na penale pobedio Juventus 4:2 u finalu italijanskog kupa na Olimpiku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mauricio Sari

Mauricio Sari, kritikovani i osporavani trener Juventusa, je protiv svog bivšeg kluba propustio da osvoji prvi italijanski trofej. Nakon utakmice je pronašao krivce za neuspeh i drugu utakmicu zaredom nakon pauze zbog korone na kojoj Juventus nije uspeo da postigne gol. To se Juventusu zadnji put dogodilo u oktobru 2015. 

Juventus, koji u napadu ima Ronalda, Dibalu i Daglasa Kostu, finale kupa izborio je sa samo 0:0 protiv Milana, a onda nije uspeo da postigne gol ni u utakmici za trofej, koji je na kraju izgubio na penale. Krenuo je napadački i visoko pritiskao suparnika do polovine prvog dela, ali nije stvorio prilike protiv Gatuzove ekipe koja se dobro branila, pre svega ne dajući prostora Ronaldu. Nakon što mu je isključen glavni igrač, Sari je bio nemoćan.

To je došlo kao savršeni argument brojnim Sarijevim oponentima koji tvrde da je njegova igra jednodimenzionalna i lako čitljiva. Juventus se uzda samo u Ronaldovu genijalnost, a kada on zakaže, kao što je bio slučaj u zadnje dve utakmice, nema ko da ga menja. Sari u Juventusu nema rezervni plan, ne zna izmenama igrača i taktike da promeniti tok utakmice u svoju korist i to se videlo i u finalu kupa. 

Međutim, za neuspeh je okrivio igrače:

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Trenutno nam na terenu nedostaje raznovrsnosti kako bismo bili opasni i pronašli druga rešenja kada nam ne ide, a bez toga nam je teško proći suparničkog igrača i onda pobediti. Sve ovo naši igrači su do sada radili sa lakoćom.

Na novinarsko pitanje u kakvom je stanju Ronaldo, koji je obe utakmice nakon pauze odigrao jako loše, Sari je odgovorio:

 - Nedostaje mu ubojitosti i fizičke spreme, nije onaj igrač kakvog smo navikli da gledamo i koji uvek napravi najbolje. Međutim, isti problem imaju Dibala i Kosta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading