Haos u Brazilu: Dva kluba odbila da igraju utakmice zbog virusa

Autor:

Sport

17.06.2020

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilski fudbalski klubovi Botafogo i Fluminense odbili su naredbu saveza da nastave sa takmičarskim utakmicama ove nedelje zbog svakodnevnog broja smrtnih slučajeva od koronavirusa u toj zemlji koji je veći od 1.000.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Fluminensea

Fudbalski savez Rio de Žaneira predložio je da se pre početka nacionalnog prvenstva, odigra i regionalna liga.

Predsednik Botafogoa Nelson Mufarež nazvao je ovu odluku "isključenom od stvarnosti", a oba kluba izjavila su da planiraju preduzmu pravne mere iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga.


- Nažalost, većina klubova smatra kako je vreme za ponovno igranje utakmica, usprkos haotičnim scenama koje trenutno proživljavamo. Mi smo protiv - rekao je Mufarež.

Predsednik Fluminensea Mario Bitenkur rekao je da njegovi igrači nisu bili spremni za povratak na teren.

- Datumi određeni za naše utakmice su neprihvatljivi sa gledišta zdravlja naših igrača i nećemo izlaziti na teren - kazao je Bitenkur.

Brazil je juče postavio rekord kada je potvrdeno 34.918 zaraženih novim korona virusom u jednom danu, tako da sada ima ukupno 923.189 pozitivnih.

Kako je saopštilo brazilsko ministarstvo zdravlja, u poslednja 24 sata zabeleženo je 1.282 smrtna slučaja od posledica Covida-19, što je ukupano 45.241 preminuli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading