(VIDEO) Sećanje na najveću bruku u istoriji srpskog fudbala: Najubedljivi poraz naše reprezentacije na Mundijalima!

Autor:

Sport

16.06.2020

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko su nas puta fudbaleri Srbije samo razočarali? Mali milion puta, ali nikad kao što je to bio slučaj na Mundijalu 2006. godine u utakmici protiv Argentine (0:6) i to baš na današnji dan. Tada pod imenom Srbija i Crna Gora, zemlje koja se već raspala mesec dana ranije, izabranici Ilije Petkovića su se propisno obrukali u Gelzenkirhenu.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Srbija i Crna Gora - Argentina

Jeste Argentina bila jaka kao "crna zemlja", sa mladim Lionelom Mesijem, Ernanom Krespom, Huanom Romanom Rikelmeom, Pablom Aimarom i ostalim asovima, ali jednostavno je sramota za našu reprezentaciju da primi šest golova na najvećoj sceni.

To je bio najubedljiviji poraz u istoriji Srbije na najvećem takmičenju.

Već i pre Mundijala stvorena je, blago rečeno, loša atmosfera kada je Petković pozvao svog sina u Nemačku, a sve je eskaliralo u svlačionici i brojnim sukobima.

Argentina je ogolila tužnu istinu, Kambijaso i drugovi su se poigravali, toliko da su postigli gol posle 26 dodira, a da momci u belim dresovima nisu pipnuli loptu.

Prisetimo se kako je bilo u meču 2. kola grupe u kojoj smo zabeležili još dva poraza – od Holandije (1:0) i Obale Slonovače (3:2) i na kraju zavšili kao najgori tim Mundijala.

RepublikaFoto: Starsport

Još odzvanjaju reči legendarnog Franca Bekenbauera da je "Srbija bila 33. na turniru od 32 učenika".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading