Pakleni put Zvezde ka novoj Ligi šampiona: Crveno-beli možda i od prvog kola zbog izmenjenog sistema UEFA!

Autor:

Sport

16.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvenu zvezdu kao šampiona Srbije očekuje učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali u do sada neviđenom izdanju. Crveno-beli će u evropski pohod krenuti od drugog kola, ipak, sada više ni to nije sigurno, a za sve je "kriv" novi sistem završnice Lige šampiona koji je osmislila UEFA.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Sva je prilika da će se F8 elitnog takmičenja u Lisabonu i kvalifikacije za grupnu fazu naredne sezone poklopiti, što znači da klub sa "Marakane" mora da se nada da će tri uslova biti ispunjena, da bi u startu preskočili prvu kvalifikacionu rundu.

Kao prva stavka jeste plasman Atletika iz Madrida u Ligu šampiona iz La lige, što znači da "jorgandžije" moraju da budu među četiri ekipe na tabeli u žestokoj konkurenciji.

Čak četiri kluba bore se za to mesto, a izabranici Dijega Simeonea trenutno jure Real Sosijedad.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Atletiko Madrida

Druga stvar je da Juventus eliminiše Lion iz osmine finala prekinutog ciklusa najelitnijeg klupskog takmičenja.

Francuzi su završili prvenstvo Lige 1 i ostali su bez direktnog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona, a crveno-belima je bitno da trofej najjačeg evropskog takmičenja dođe u ruke ekipi koja je po tabeli u svojoj državi već obezbedila mesto u eliti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Olimpik Lion - Juventus

Među mnogobrojnim uslovima, nalazi se i taj da Napoli ne sme da osvoji Ligu šampiona, jer u Seriji A prilično zaostaje za četvrtom pozicijom i male su šanse da će preko Kalča u Ligu šampiona naredne sezone.

Dakle, u Ljutice Bogdana veruju da neće biti iznenađenja i da će Barselona eliminisati Italijane u osmini finala, a velike su šanse za to, s obzirom da pod Vezuvom nije bilo pobednika (1:1).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Napoli - Barselona

UEFA je zbog poklapanja kvalifikacija i završnice ovosezonskog takmičenja došla na ideju da se umesto klasičnog dvomeča, naredne sezone u kvalifikacionim utakmicama igra po jedan meč.

Trebalo bi da se igra 18. avgusta, drugo kolo sedam dana kasnije 25. avgusta, treća runda rezervisana je za 16. septembar, a onda bi usledila nova promena pa bi se u plej-ofu igrala dva meča.

 

 

Prvo 23. i konačno 30. septembra saznali bismo sve učesnike grupne faze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading