Bio je velika želja Dejana Stankovića, a sada je izbačen iz prvog tima!

Autor:

Sport

13.06.2020

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika želja Dejana Stankovića i Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku Srđan Spiridonović odstranjen je iz prvog tima poljskog Pogona do kraja sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Tamošnji mediji prenose da je austrijski fudbaler srpskog porekla izigrao klub pričom o navodnoj povredi, a da je za sve kriva činjenica da se za njegove usluge interesuje šampion Srbije.

Pogon je prošlog leta kupio Spiridonovića za 150.000 evra iz grčkog Panioniosa, a krilni napadač u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 300.000 evra koju je Zvezda spremna da plati.

- Nismo morali mnogo da platimo za njegov transfer, imajući u vidu kvalitet koji poseduje. Znali smo šta dovodimo. Angažovali smo dobrog fudbalera, ali u teškim trenucima u karijeri i sa oscilacijama forme. Došao je kod nas u lošoj formi posle perioda neadekvatnih treninga. Njegovi golovi su bili izuzetno važni. Potvrdio je kvalitet i imao mnogo dobrih trenutaka. Međutim, došlo je do prekida prouzrokovanog korona virusom i ne znam šta se tada dogodilo sa Srđanom - rekao je trener Pogona Kosta Runjaić.

U klubu su posebno besni zbog povrede koju im je prijavio zbog koje nije igrao protiv Zaglebja.

- Rekao nam je da ima neku povredu zbog koje ne može da igra ni da trenira. Klub je ispunio svoje obaveze prema Srđanu od početka i podržao ga. Za uzvrat je ostavio tim na cedilu. Lično sam ga naviše podržao. Ako bih jednom rečju opisao njegovo ponašanje, to je antisocijalno. Za mene, Spiridonović više ne igra nikakvu ulogu u Pogonu i mislim da je slično sa svim igračima koji ga ne žele više u svlačionici - poručio je Runjaić.

RepublikaFoto: youtube.com/FootPoland
Srđan Spiridonović

Srđan Spiridonović (26) je rođen u Beču i igrao je za omladinsku i mladu reprezentaciju Austrije. Prve fudbalske korake napravio je u Rapidu, a potom bio i u podmlatku Austrije.

Profesionalac je postao u Italiji, gde je igrao za Vićencu i Mesinu, a u leto 2015. godine otišao je u Admiru.

U Panionios je stigao dve godine kasnije kao slobodan igrač, da bi u julu 2019. godine prešao u Pogon u čijem je dresu zabeležio šest golova i tri asistencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading