Legenda podseća na 1996: Dejan Stanković igrao i sigurno će mu to pomoći da se ekipa i on brzo trgnu!

Autor:

Sport

12.06.2020

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Petrović Pižon pozvao je sve zvezdaše da pruže podršku ekipi, uprkos porazu od Partizana u polufinalu Kupa, jer je osvojena treca uzastopna titula.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Savić i Vladimir Petrović Pižon

- Zvezda iza sebe ima sjajnu sezonu, treću titulu i drugu Ligu šampiona u nizu. To je rezultat za ponos svakog zvezdaša. Kritike na račun rezultata u derbiju su već iznesene i nema potrebe da ih ponavljam, svi u Zvezdi su ih čuli i verujte vrlo ozbiljno shvatili. Međutim, svi Zvezdini navijači treba da ostanu uz klub i ovu ekipu- rekao je Petrović.

Četvrta Zvezdina zvezda konstatuje da su ovi momci zasluženi, ubedljivi šampioni države.

- Svi znamo da se pehar ne osvaja na jednom meču da je za to potreban kontinuitet i kvalitet, a Zvezda je to apsolutno pokazala i ove godine. Video sam podatak da je ovo Zvezdi treća titula bez pobede u derbiju, a da ih Partizan ima čak devet i - nikom ništa.

Pižon podseća da je i njegova generacija 1981. godine osvojila titulu, a da nije slavila u derbiju.

- I danas nam to niko ne zamera. Ali smo podršku imali uvek i radovali se tituli punog srca. A isto tako sam kao trener "razbio" Partizan u finalu Kupa 1996. godine, 3:0 i 3:1, iako su oni bili šampioni, a verujem da to ni jedan navijač Partizana ne zamera Tumbakoviću ili Miloševicu koji je tada bio igrac. A sigurno su tada bili besni. Pa Partizan nije dao gol u derbijima u pet mečeva i to dve i po godine od 2002. do 2006. A ako računamo i period posle toga u 10 derbija su dali jedan gol. Znam da je Zvezdina publika mnogo zahtevnija, da je mnogo teže u Zvezdi kada se izgubi derbi, ali Zvezda je u krvi svih nas i ne možemo bez nje- rekla je legenda crveno-belih.

Petrović dodaje da je potrebno podržati i trenera Dejana Stankovića.

- Te 1996. je Dejan Stanković igrao i sigurno će mu to pomoći da se ekipa i on brzo trgnu. On ima podršku kluba da nastavi sa radom i potrudicemo se da mu obezbedimo mir, a biće još derbija za dokazivanje. Nećemo dozvoliti da još jedno veliko ime izgubimo kao trenera na prečas, zbog poraza u polufinalu Kupa od 1:0. Maksimalna podrška Dejanu". Petrović na kraju kaže da zvezdaši sve ovo treba da znaju i da ostanu uz klub i ove igrace. "Sledi nam proslava titule, trece u nizu. Ne smemo da dozvolimo da nam to pokvari jedan minimalan poraz. Godinu dana se žestoko radilo, igrala Liga šampiona i to treba pozdraviti. Ja ću sigurno doći protiv Proletera kao i uvek i apludirati ovim momcima. Zaslužili su, bez dileme. Ponosan sam na uspehe koje je Crvena zvezda postigla ove sezone i bio bih presrecan da ih ponovimo i sledece sezone, mada sam svestan da to nece biti lako- zaključio je Petrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading