Govor Roberta Prosinečkog za ponos "Delija": Igrao sam za tri svetska velikana - Real, Barselonu i Crvenu zvezdu!

Autor:

Sport

12.06.2020

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Crvene zvezde ovih dana pokušavaju da što pre zaborave poraz od Partizana i eliminaciju iz Kupa Srbije, a nema sumnje da će im raspoloženje popraviti izjava nekadašnjeg fudbalera i trenera crveno-belih Roberta Prosinečkog.

RepublikaFoto: Starsport
Robert Prosinečki

On je dao opširan intervju za španski ''As'' i tom prilikom napravio još jedan osvrt na svoju igračku karijeru.

Jedna njegova rečenica ipak dominira u tom intervjuu.

- Uvek se mogu pohvaliti da sam igrao za tri sjajna kluba - Crvenu zvezdu, Real Madrid i Barselonu - rekao je član Zvezdine zlatne generacije iz 1991. godine.

Zagrebački Dinamo tu nije pomenuo, iako je i tamo ostavio značajan trag od 1997. do 2000, ali tada je bio daleko od evropskih trofeja, pa u Zagrebu ne bi trebalo to da mu zamere.

Naravno, nije moglo bez podsećanja na Zvezdine najslavnije dane, čiji je bio istaknuti deo.

- Taj tim je četiri godine vredno trenirao i usavršavao se. Ta jugoslovenska liga je bila veoma jaka jer nismo mogli da ostvarujemo transfere u inostranstvo sve do 25. godine, nije bilo stranaca i sve to je pomoglo da ova generacija, sigurno najbolja u bivšoj Jugoslaviji, dostigne toliko visok nivo, ne samo zato što smo osvojili Kup šampiona, nego i zato što su mnogi od tih igrača kasnije trijumfovali u velikim timovima u Evropi - objašnjava Robert Prosinečki.

Na to se nadovezalo pitanje dokle bi stigla reprezentacija Jugoslavije da nije bilo raspada zemlje.

- Teško je znati, ali naravno, veliki talenti svih tih naroda koji su nastali iz tog užasnog rata su odlazili, odlazili ​​i nastavili da odlaze... Naravno, jugoslovenski tim bi se svakako borio za evropsku i svetsku titulu da je ostao na okupu - smatra popularni Robi.

Iz Zvezde se posle nezaboravne sezone preselio u Real Madrid, igrao je kasnije i za Barsu, Sevilju i Ovijedo u Španiji, s promenljivim uspehom.

Iz današnje perspektive uverava da se nije pokajao što je došao u Real.

- Počeci su bili dobri, ali kasnije sa povredama je usledio pritisak za šta je u štampi rečeno da sam 'od stakla'. To je uticalo na mene. Bio sam mlad. Mislim da je moglo da bude drugačije - istakao je trener turskog Kajzerija i demantovao priče da je tokom boravka u Zvezdi inao određenih problema sa povredama koji su do izražaja došli tek u Realu.

- To nije istina. Ja u Zvezdi praktično nisam ni imao povreda - zaključio je Robert Prosinečki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading