Rat za FINALE: 200.obračun Partizana i Zvezde!

Autor:

Sport

10.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd je opet na nogama jer će u najvećoj priči našeg sporta fudbaleri Partizana i Crvene zvezde večeras (20.00, Arena sport 1) ispisati 200. poglavlje, ovoga puta u polufinalu Kupa Srbije, pred punim tribinama stadiona u Humskoj. "Grobari" i "Delije" odmeriće glasne žice tačno 101 dan nakon poslednjeg prvenstvenog, po kvalitetu igre razočaravajućeg derbija na Marakani (0:0), uz samo jednu želju - pobedu svog tima i plasman u finale, koje je na programu 24. juna. Savo Milošević (46) i Dejan Stanković (41), nekadašnji saigrači iz nacionalnog tima SR Jugoslavije, odnosno Srbije, a danas treneri crno-belih, odnosno crveno-belih, nisu se razmetali krupnim izjavama, ali obećavaju borbu do poslednje kapi znoja.

RepublikaFoto: Starsport
Goreće Humska! Novi okršaj crno i crveno-belih!

Milošević je vodio čak 20 bitaka protiv Zvezde, od čega 16 puta kao igrač, pa uoči petog večitog derbija na klupi nema tremu i odmereno najavljuje plasman u finale Kupa.

- Detalji će odlučiti pobednika večeras, a verujem da će prevagnuti na našu stranu. Ko prvi da gol biće u velikoj prednosti, ali je ključno održati visok ritam svih 90 minuta. Teško je reći na kakvom smo fizičkom nivou pripremljenosti naš rival i mi i kome je korona više odmogla, ali to nijednog navijača ne zanima jer eliminacija je i pobednik nosi sve. Ne razmišljam o penalima, ali ako do njih dođe, neću ih gledati - istakao je trener Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

Stanković, koji je upisao 12 večitih derbija, od toga 11 igračkih, očekuje tvrdu utakmicu, što je, uostalom, pravilo u poslednja tri derbija.

- Znam da bi navijači voleli da budemo efikasni protiv Partizana, ali lepršava igra sa mnogo golova nije realnost večeras. Cilj je finale i borba za 13 godina čekanu duplu krunu, a način na koji ćemo to ostvariti je manje važan. Spremni smo na svaki scenario, pa i penale, a samo znam da će moji igrači ući u meč kao da im je poslednji u životu - istakao je Deki.

RepublikaFoto: starsport
Dejan Stanković

POTENCIJALNI SASTAVI TIMOVA:

Crvena zvezda

Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Petrović, Jovančić - Ivanić, Ben, Vukanović - Tomane

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija

Partizan

Stojković - Miletić, Vitas, Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar, Natko - Asano, Stevanović, Sadik

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading