(FOTO) Bivši fudbaleri Borca počeli štrajk glađu, podržao ih Nemanja Matić

Autor:

Sport

09.06.2020

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaleri Borca počeli su sinoć ispred opštine Čačak štrajk glađu, prvi u istoriji svetskog fudbala, nakon što je istekao rok od 10 dana da im se isplate dugovanja.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen/mirkopoledica
Fudbaler Borca u štrajku

Ispred gradske opštine okupilo se oko 30 fudbalera, među kojima su kao podrška i bivši fudbaleri Jagodine, koji takođe od te opštine potražuju dugovanja.

Sa fudbalerima je predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica.


Kako su ranije u saopštenju naveli fudbaleri, gradski funkcioneri prevarili su ih tako što su desetine miliona namenjenih FK Borac uplaćivali na račun planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte i tako prali budžetski novac.

 - FK Borac je svesno i uz podršku gradskih funkcionera dovodio igrače u klub, unapred pripremljenom prevarom da ih neće platiti, a to su činili da bi imali alibi za izvlačenje para iz kluba - navodi se u saopštenju.

 

 

- Ako se do 10 časova gradski funkcioneri Čačka ne obrate igračima sa ponuđenim rešenjem, krećemo u razvlačenje šatora ispred gradske uprave u Čačku gde nastavljamo sa štrajkom glađu.

- O daljim koracima obavestićemo javnost nakon postavljanja šatora - objavili su u utorak ujutru iz Sindikata fudbalera nezavisnost.

Foto: instagram.com/printscreen/nemanjamatic

Podrška je u međuvremenu stigla i od Nemanje Matića, prvotimca Mančester junajteda, poznatog između ostalog i po tome što zdušno pomaže klub iz Uba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading