Jezivo! Srbin može da umre na terenu: Ima veliki srčani problem, život mu je u opasnosti, a Rumuni ga teraju da trenira!

Autor:

Sport

08.06.2020

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaler Crvene zvezde, a sada član Dinama iz Bukurešta Slavko Perović već neko vreme ima srčanih problema.

RepublikaFoto: Starsport
Slavko Perović tokom boravka u dresu Rada

Oni su mu ustanovljeni tek po dolasku u rumunski klub, kada je kolabirao tokom derbija protiv FCSB-a.

Tadašnji lekar Dinama Adrijan Motoača ispričao je za rumunski "gsp.ro" da problem srpskog napadača nije nimalo bezazlen. Naprotiv.

- Perović ima stari problem sa srcem koji mu je ustanovljen još dok je igrao u Srbiji i Turskoj. EKG je pokazao izvesne anomalije u radu srca, a za sportiste postoje dva različita biotipa. Njegov je sličan onom koji imaju Afrikanci. To su drugačiji otkucaji od Evropljana i oni se javljaju sa izvesnim odstupanjima - izjavio je Motoača za rumunski GSP.ro.

RepublikaFoto: Starsport
Slavko Perović u duelu sa Savo Pavićevićem

On se pribojava da bi Peroviću moglo da se desi isto što i Patriku Ekangu, Kameruncu koji je 2016. godine na terenu doživeo srčani udar i preminuo.

- Kada je Perović otpušten iz bolnice dobio je terapiju i vreme da se ustanovi da li su anomalije nestale. Tri meseca sam proveo s njim, bavio se njegovim problemom. Perovićev problem nije za šalu, mogao bi iznenada da doživi infarkt kao Ekeng. Umesto da prate njegovo stanje, u klubu ga teraju ga da trenira i to je pogrešno - poručio je Motoača.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Jevtić i Slavko Perović u dresu Crvene zvezde

Slavko Perović je i dalje član Dinama, a Adrijan Motoača je napustio klub prošle godine zbog sukoba sa čelnikom Florinom Pruneom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading