Skandal u Italiji: Namerno su lažirali rezultate testa na koronu, planiraju da prekinu prvenstvo

Autor:

Sport

08.06.2020

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U vreme dok koronavirus teroriše svet, takozvane "teorije zavere" postale su popularnije nego ikada. Dovoljno je samo spomenuti kakav odjek je imao Novak Đoković, kada je kazao da je protivnik vakcine, a prošlog vikenda u Italiji se pojavila i jedna fudbalska priča.

Serija A

Nju je podstakao glavni urednik Korijere dello Sporta Ivan Zacaroni, kada je u svojoj kolumni utvrdio "da postoje glasine kako dva kluba iz Serije A prikrivaju pozitivne rezultate na Kovid 19, čekajući da ih objave u njima povoljnom trenutku i definitivno prekinu prvenstvo i sezonu, ako se ona u junu nastavi".

Zacaroni ne navodi koji bi to klubovi mogli da budu, ali lako je zaključiti da bi to bili oni kojima aktuelni redosled odgovara.

- Retki smatraju da je ova glasina pouzdana, ali u zemlji sumnji uvek će se naći neko ko će šapatom prizvati uragan - dodao je Zacaroni u kolumni.

Podloga ovakvoj teoriji je i glasanje 20 klubova Serije A, koje je obavljeno u petak, a 16 klubova bilo je da se prvenstvo poništi bez prvaka i ispadanja, ako epidemiološka situacija ne dozvoli nastavak. Protiv te odluke bio je samo Milan, dok su suzdržani ostali Napoli, Roma i Lazio.

Italijanski fudbalski savez je ipak najavio da se ne slaže sa tom opcijom, pa se kalkuliše sa mogućim plej of - om ili čak da matematički algoritam odredi konačno stanje na lestvici svih liga. Mnogo je tu još uvek nepoznanica, a na Zacaronijeve tvrdnje o potencijalnim mutnim igrama sa testovima, prvi je i to vrlo oštro u nedelju reagovao gradonačelnik Beneventa Klemente Mastela, prenosi Jutarnji. 

- Tražim hitnu istragu o onome o čemu Ivan Zacaroni piše u Korijere dello Sportu - kazao je gradonačelnik Mastela, čiji istup je vezan uz istoimeni klub iz njegovog grada, koji je uverljivo vodeći u Seriji B sa 20 bodova više od Krotonea, pa bi bio teško pogođen ako bi prvenstvo Serije A bilo poništeno.

Situacija je slična kao sa Liverpulom, Lidsom i WBA u Engleskoj.

- Previše je taština i jakih interesa oko nas da bi se sve moglo zaštititi. Razočaran sam što su neki spremni da pripreme i tako nepristojnu situaciju. Takođe tražimo da se oni članovi italijanskog fudbalskog saveza, koji su u sukobu interesa zbog članstva u pojedinim klubovima, suzdrže od glasanja kada se bude odlučivalo na koji način će se nastaviti fudbalska sezona u Italiji - poručio je Mastela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading