Nije lako biti kapiten... "Morao sam šefu da kažem da su mu treninzi sr**e"!

Autor: Republika

Sport

07.06.2020

23:10

Najbolji strelac u istoriji engleske reprezentacije Vejn Runi govorio je o zadacima koje je imao kao kapiten tima i o tome kako je nekada kao predstavnik igrača morao da bude surovo iskren prema trenerima koji nisu radili dobar posao.

Tanjug/AP
Vejn Runi

Kapitenska traka je čast, ali nose i neke neprijatne zadatke sa sobom.

- Kada su igrači nezadovoljni oni se obrate kapitenu i onda je često na vama da prenesete sve te žalbe šefu. To uslovljava mnoge teške razgovore – jednom prilikom sam u klubu morao da saopštim treneru da igrači misle da su treninzi veoma loši. Nije lako reći: ‘Izvinite šefe, treninzi su vam sr**e’. Kada ste kapiten, to nosi neke druge zadatke – morate da razgovarate sa medijima, organom koji predstavlja igrače, da uvek budete na svim dobrotvornim manifestacijama. Naročito je to bio slučaj dok sam bio kapiten nacionalnog tima. Sa medijima morate pažljivo, oni čekaju vašu grešku, a ja sam toga svestan jer o meni pišu otkad imam 16 godina - rekao je 34-godišnji Vejn Runi.

- Biti kapiten u reprezentaciji mnogo je drugačije nego u klubu. Niste u stalnom fizičkom kontaktu sa saigračima, pa morate da im pišete ili da ih zovete. Kada u klub dođe novi igrač, vaš zadatak je da mu se nađete na raspolaganju, da se postarate da se dobro snašao - dodao je legendarni napadač.

Vejn Runi je pre dolaska u Derbi Kaunti nastupao za Everton (u dva navrata), Mančester junajted i DC junajted.

Najbolji je strelac u istoriji “crvenih-đavola” i engleske reprezentacije. Za selekciju “Tri lava” postigao je 53 gola na 120 utakmica.

Komentari (0)

Loading