Mateo Garsija udario po Vladanu Milojeviću: To je bila njegova greška, rasturali su nas u Ligi šampiona!

Autor:

Sport

04.06.2020

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Crvene zvezde, Mateo Garsija, poslednjih nekoliko dana je u centru pažnje argentinskih medija. On je postao prvi igrač iz te južnoameričke zemlje koji je osvojio titulu od kako se nastavilo takmičenje posle prekida zbog pandemije koronavirusa. Kako to obično biva, “otvorio” se mnogo više za medije iz svoje zemlje nego za srpske, pa je tom prilikom otkrio i neke stvari koje mu smetaju.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Mateo Garsija

Iako kod novog trenera Dejana Stankovića trenutno nema ni epizodnu ulogu i utakmice posmatra sa klupe, utisak je da mu mnogo više odgovara od njegovog prethodnika Vladana Milojevića.

– Pred Stankovićem moram da skinem kapu zbog svega što je uradio tokom igračke karijere. On zna mnogo toga i trudi se da prenese to iskustvo na nas. Trudim se da naučim što više od njega, tek sam počeo. Promenili smo stil, traži od defanzivaca da igraju više u sredini kako bi veziste rasteretio. Ima puno mobilnosti u našoj igri. Polako se spremamo kroz ligu za mečeve u kvalifikacijama za Ligu šampiona – rekao je Mateo Garsija za "La Nasion".

RepublikaFoto: starsport
Dejan Stanković

On je na neki način isprozivao Milojevića na pristupu utakmicama u elitnom takmičenju. Stvar zbog koje su najuspešnijeg stručnjaka Zvezde u 21. veku često kritikovali i sami zvezdaši.

– Podizao nam je samopouzdanje kroz utakmice u Superligi Srbije. Tražio je da imamo visok posed lopte. U Srbiji smo se mi sve pitali, ali je u Ligi šampiona stvar bila drugačija. Igrali smo potpuno drugačije, totalno suprotno od načina kako smo igrali u prvenstvu. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali smatram da je bila greška ta promena stila jer smo imali dobar tim, kvalitetne igrače. Čak ni kod kuće protiv Totenhema ili Bajerna iz Minhena nismo probali da se nadigravamo i oni su nas kao gosti rasturili - iskren je Argentinac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladan Milojević

Matei Garsiji je ove sezone osvojio prvi trofej u karijeri

– Sjajan je osećaj postati šampion. Neverovatna stvar, nešto jako značajno za moju karijeru. Međutim, retkost je postići tako nešto bez navijača - istakao je momak iz Južne Amerike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mateo Garsija u duelu sa Ivanom Perišićem

Argentinac posebno pamti svoj debi u crveno-belom dresu i gol Jang bojsu u Bernu koji je približio Zvezdu plasmanu u Ligu šampiona.

Beograđani su se naposletku izborili za učešće u elitnom takmičenju, a slike igrača kako taj uspeh proslavljaju u tenku oduševio je planetu.

– Kada sam dolazio znao sam da su navijači fanatici, ali tog dana… Samo sam rekao sebi: “Gledaj koliko je ovo ludo”. Zvezda je nekada bila šampion Evrope, ali posle rata joj više nije bilo lako da dođe do Lige šampiona. Zato su tako slavili. Strastvena proslava je tipična za Argentinu, ali nikada nisam video da neko slavi na tenku. Radovali smo se u svlačionici, a onda su najiskusniji igrači prišli nama novajlijama, koji nismo razumeli ništa. Samo su nas poveli u tenk. Nije mogao da prođe svim ulicama u Beogradu, ali smo prešli nekih 10 blokova. Navijači su bili svuda oko nas, svuda je prštao vatromet. Srbi su veoma strastveni - podvukao je ofanzivac crveno-belih.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda

Očekivano, Argentince je zanimalo gde je sada taj famozni tenk.

– Tenk je uvek ispred stadiona. On je postao simbol, ljudi se slikaju na njemu. Čak je to i moja porodica uradila kada je došla da me poseti. Znam da je u planu velika proslava kada se završi utakmica sa Radnikom predstojećeg vikenda, ali ovog puta ne sa tenkom. Čuo sam da ćemo možda da idemo kroz grad u otvorenom autobusu, ali ovde možete sve da očekujete - zaključio je Mateo Garsija koji je ove sezone odigrao 18 utakmica i postigao 4 gola u dresu Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading