Posebna pravila za test-utakmice u Engleskoj: Igrači moraju sami da dođu na stadion!

Autor: D. K.

Sport

04.06.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle mnogo iščekivanja oko tačnog datuma nastavka silom prilika prekinute sezone u Engleskoj konačno je poznato da će se fudbalske bitke na stadionima u Premijer ligi voditi od 17. juna, a da bi mogli da budu dobro uigrani za predstojeće izazove, klubovi će pristupiti test-mečevima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Posebna pravila uvedena u Premijer ligi

Nakon tek dobijene dozvole nadležnih organa za odigravanje pripremnih, odnosno prijateljskih utakmica na Ostrvu, definisana su i vrlo stroga pravila koja će morati da poštuju svi akteri. Budući da je, iako u padu, epidemija koronavirusa još prisutna u Britaniji, epidemiološke mere su neophodne, a idu dotle da fudbaleri moraju sami u svojim automobilima da dolaze na stadione, ali i da tom prilikom već budu obučeni u adekvatnu sportsku opremu.

Suđenje će na tim pripremnim mečevima biti prepušteno klupskim trenerima, a svi fudbaleri moraće da budu testirani na KOVID-19.

Neki klubovi poput Lester sitija već su najavili da će organizovati pripremne duele pred nastavak prvenstva u kojem je preostalo devet kompletnih kola, kao i nekoliko zaostalih mečeva.

- Organizovaćemo nekoliko prijateljskih utakmica na svom King pauer stadionu kako bi se igrači što bolje prilagodili na ono što nas očekuje do kraja sezone - rekao je trener "lisica" Brendan Rodžers.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading