Srbin pobedu koronu u svakom smislu: Dok fudbalsko tržište trese kriza, Vlahoviću vrtoglavo skočila cena!

Autor:

Sport

03.06.2020

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija koronavirusa oborila je cene fudbalerima za 20-30 odsto zbog ekonomske krize, međutim, pojedinci su danas skuplji nego u januaru. To su mahom mladi fudbaleri do 20 godina starosti, a među njih 15 sa najvećim rastom cene našao se i jedan Srbin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Vlahović

Napadač Fiorentina Dušan Vlahović je oduševio ove sezone postigavši 9 golova uz dve asistencije na 27 nastupa, iako je tek od novembra počeo češće da dobija šansu na terenu.

To ga je gurnulo u prvi plan na fudbalskom tržištu u Italiji, počela su navodna interesovanja velikana, pa mu je i cena porasla sa 6 na 16 miliona evra prema podacima specijalizovanog portala Transfermarkt.

Između ostalih, napadaču Mančester junajteda Mejsonu Grinvudu je cena porasla sa ispod 10 na čak 29 miliona, sin bivšeg američkog fudbalera Klaudija Rejne, Đovani, u januaru nije ni imao cenu na Transfermarktu, a sada igrač Borusije Dortmund košta 14 miliona.

Zanimljivo ime stiže iz Brazila, Gabrijel Veron iz Palmeirasa ima samo 17 godina, a cena mu je sa 7.5 "skočila" na 22.5 miliona.

Najskuplji mladi igrači nam dolaze iz Bundeslige – Bajernov Alfonso Dejvis sada vredi 20 miliona više, odnosno 45, dok Borusija Dortmund može lako da proda Erlinga Halanda za 72 miliona, za 20 više nego zimus kada ga je dovela iz Salcburga.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading