Marko Nikolić posle svih "udaraca" progovorio za ruske medije: Najlepši momenat u karijeri je bio u Partizanu, a navijačima Lokomotive obećavam...

Autor: Mozzartsport

Sport

03.06.2020

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika prašina podigla se nakon dolaska Marka Nikolića na mesto trenera Lokomotive iz Moskve. Bivši trener Partizana po prvi put je za ruske medije otvoreno o raznim temama.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Nikolić

Nikolić je pričao o tome kako je došlo do njegove selidbe u Lokomotivu, šta zna o ruskom fgudbalu, kakvi su mu planovi i šta navijači mogu da očekuju.

Da li ste imali ponude iz Rusije ili ponude uopšte?

- Što se Rusije tiče prethodnih godina je bilo nekih kontakata, ali nismo ušli u zvanične pregovore. Ponuda je bilo iz Kine i ekipa sa Bliskog istoka, međutim tamo se rad nije uklapao sa planovima u mojoj karijeri- počeo je Nikolić, a prenosi "Mozzartsport".

Kako su tekli pregovori sa Lokomotivom?

- Uspostavili smo kontakte krajem februara. Generalni direktor Kiknadze me je pozvao. Sa njim sam jedino pregovarao. Ponuda da vodim Lokomotivu za mene je bila veliki korak napred u karijeri.

Šta ste znali o novom klubu i koliko poznajete Rusku ligu?

- Lokomotiva je poznata u Evropi. Klub ima sjajne navijače. Iza tima stoji velika kompanija kao što je "Ruska železnica", što je dosta važno. Gledao sam šampionat ranije, to je moj posao. Mogu da kažem da je prvenstvo Rusije jedno od najjačih u Evropi.

RepublikaFoto: Starsport

Radili ste u mnogim zemljama, šta vam je najznačajnije u karijeri?

- Osvajanje duple krune sa Partizanom za mene je i dalje najlepši momenat u životu. Pre svega zato što je Beograd moj grad, a Srbija moja zemlja. Imam sjajan odnos sa navijačima. U Mađarskoj sam proveo tri lepe godine. Tamo sam zvanično priznat za najboljeg trenera u istoriji kluba (Fehervar/Videoton). To je značajno ostvarenje.

Da li ste postavili ciljeve koji su pred vama i klubom?

- Da, tačno se znaju ciljevi. Znamo šta hoćemo u bližoj i daljoj budućnosti. Savršeno razumem i šta navijači očekuju, i zanimaju ih samo pobede.

Priča se da ne volite da komunicirate sa medijima i planirate li sastanak sa navijačima Lokomotive?

- Gde god da sam radio, imao sam sjajan odnos sa medijima. Uvek dajem intervjue kada me pozovu, ali to ne radim telefonom. Uvek ću dati odgovor na svako neprijatno pitanje. Međutim, tražim od medija da poštuju moj privatni život. Za mene su porodica i posao najvažnije stvari. Nemam Instagram, Fejsbuk, malo sam staromodan tip. Što se navijača tiče naravno da mi je bitno njihovo mišljenje. Uradiću sve da ih ne razočaram. Gde god da sam radio navijači su me voleli, ali ta ljubav se zaslužuje radom, ponašanjem, borbom za klub i najvažnije od svega – rezultatima- zaključio je Marko Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading