"Uvažavamo Radnički ali Čuki je mesto u polufinalu"

Autor:

Sport

02.06.2020

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad je žreb za četvrtfinale Kupa Srbije spojio Čukarički i Radnički iz Niša, jasno je bilo koji će duel biti derbi ove runde najmasovnijeg domaćeg takmičenja. Godinama unazad mečevi ova dva rivala izazivaju veliku pažnju, pre svega zbog činjenice da se oba tima bore za izlazak u Evropu, odnosno da su u još uvek tekućoj sezoni predstavljali Srbiju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

RepublikaFoto: FK Čukarički
Asmir Kajević

Poslednji susret ova dva tima Nišlije su na „Čairu“ rešile u svoju korist (2:0), golovima mladog reprezentativca Nikole Čumića. Na Banovom brdu uspešniji su bili belo-crni, pogodak Asmira Kajevića u finišu meča bio je dovoljan za minimalac (1:0). Zanimljivo, i pored brojnih susreta koja su ova dva tima imala u Super ligi, ranije i u Prvoj ligi, u Kupu Srbije putevi im se nisu ukrštali.

- Imamo bogat istorijat duela sa Nišlijama, ali će sutrašnji u Kupu biti jedan od najznačajnijih. Oba tima imaju velike ambicije, sigurno je da se Radnički nije odrekao borbe za plasman u Evropu, a njima je svakako lakši put kroz Kup takmičenje. Mi još uvek imamo šanse da stignemo do četvrtog mesta u Super ligi, ali bi nam mnogo značio plasman u polufinale Kupa, gde je i mesto Čukaričkom – istakao je Asmir Kajević.

Podsetio je reprezentativac Crne Gore i na ovosezonske duele Čukaričkog i Radničkog.

- Iako smo slavili samo sa 1:0 na Banovom brdu, taj meč je bio jedan od naših najboljih ove sezone. Uspeli smo u potpunosti da neutrališemo sve prednosti Radničkog, koji gotovo da nam nije zapretio u tom susretu. Drugačija slika viđena je u Nišu, gde su oni zasluženo pobedili, a mi smo tamo svoje šanse propustili. Očekujem tvrdu utakmicu, protiv veoma kvalitetnog rivala, prema kojem gajimo veliki respekt. Nadamo se da bi mogla da bude viđena repriza našeg prvog ovosezonskog meča, ali smo spremni za svaki mogući scenario, pa i za jedanaesterce – kazao je Kajević.

Vezista Čukaričkog je sa tribina stadiona „Karađorđe“ posmatrao susret Vojvodine i njegovog tima, u društvu sportskog direktora Nenada Mirosavljevića i direktora Omladinske škole Igora Matića.

- Žao mi je što sam u Ivanjici dobio četvrti žuti karton, pa sam morao da propustim meč protiv Vojvodine. Nismo najbolje krenuli, Vojvodina je povela, ali je drugo poluvreme bilo izvrsno. Pohvalio bih pre svega naše mlade igrače, koji su igrali protiv daleko iskusnijeg rivala, nisu klonuli duhom, osvojili su važan bod. Ne treba zaboraviti da u sastavu nije bilo ni kapitena Marka Docića, a u takvim okolnostima naš tim, ubedljivo najmlađi u Super ligi, odlično se snašao. Ponekad je teže gledati meč sa tribina, nego biti na terenu, takav osećaj sam imao u Novom Sadu. Ko zna, možda odigramo još jedan susret sa Vojvodinom, u polufinalu ili finalu kupa Srbije – optimista je Kajević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading