Valensija oštro odgovorila Gasperiniju: Mnogi ljudi su dovedeni u opasnost, situacija je rizična!

Autor:

Sport

31.05.2020

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski klub Valensija se oglasio saopštenjem nakon priznanja trenera Atalante Đan Pjera Gasperinija da je zaražen koronavirusom vodio meč Lige šampiona igran 10. marta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Valensija - Atalanta

Ta utakmica je kasnije imenovana "ukletom" i proglašena za "biološku bombu", jer su kasnije buknule epidemije koronavirusa i u severnoj Italiji i u Španiji.

Gasperini je ranije u nedelju dao izjavu za "Gazeta Delo Sport" u kojoj je priznao da se loše osećao dan uoči revanša dva tima u elitnom takmičenju.

- Valensija CF želi da javno izrazi iznenađenje komentarima trenera Atalante Đan Pjera Gasperinija koji su se pojavili u italijanskoj štampi ove nedelje, navodeći da je i dan ranije i na dan utakmice odigrane 10. marta na Mestalji bio svestan simptoma koronavirusa, bez preduzimanja preventivnih mera - objavljeno je u saopštenju "slepih miševa".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stadion "Mestalja" tokom utakmice Valensija - Atalanta

- Takav potez, ako je zaista bilo tako, mnoge ljude je doveo u opasnost tokom putovanja u Valensiju. Treba imati na umu da se ova utakmica održavala iza zatvorenih vrata, usled strogih mera bezbednosti, po nalogu španskih zdravstvenih vlasti, kako bi se sprečio rizik od zaraze virusom Covid-19, upravo zbog dolaska osoba iz područja koje su već javno bile klasifikovane kao rizične - istaknuto je u saopštenju Valensije.

Prvi slučaj koronavirusa u Italiji registrovan je 20. februara, skoro mesec dana pre ovog putovanja u Valensiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading