(VIDEO) Počelo rušenje Santjago Bernabeua

Autor:

Sport

31.05.2020

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovi su na Santago Bernabeuu već počeli, a jedna fotografija unutrašnjosti na kojoj nema povećeg dela tribine i terena otkriva koliko su radovi odmakli.

RepublikaFoto: instagram.com/realmadrid
Santjago Bernabeu

Za malo manje od dve nedelje, 11. juna, lopte bi trebalo da se zakotrljaju i španskim fudbalskim terenima. La Liga će se nastaviti gradskim derbijem Sevilje i Betisa.

Sevilja, iako trećeplasirana, daleko je od borbe za titulu koji će otići ili Barseloni ili Real Madridu. Madriđani će, osim bodovnog hendikepa imati još jedan. Naime, sve će domaće utakmice do daljnjeg igrati na stadionu svoje druge ekipe - Alfredo di Stefano u Valdebebasu.

Razlog je renoviranje Santjago Bernabeua koji bi do 2023. trebalo da zasija punim sjajem. Radovi su već počeli, a jedna fotografija unutrašnjosti na kojoj nema povećeg dela tribine i terena.

Prvobitni plan je bio da oni krenu za dve godine, zbog aktuelne situacije u kojoj navijači ionako neće moći još jedno izvesno vreme na stadione sve je ubrzano. Ova faza trebalo bi  da se završi do 1. oktobra.

Ukupan trošak radova iznosiće 400 miliona evra, a nakon njih novi Bernabeu dobiće pomoćni teren. Sedam poprečnih ploča širokih 15 metara i visokih između 23 i 25 centimetara moći će se izvlačiti i tako sačuvati teren za neke druge događaje.

Koncerti će se tako održavati cele godine, a ne samo po završetku sezone kao dosad i tako klubu doneti veću zaradu. Cilj je da stadion bude maksimalno iskorišćen sedam dana nedeljno.

Kod novog Bernabeua, uveravaju Madriđani, ceo bi teren trebalo da se izvuče za samo nekoliko minuta.

Kapacitet se neće menjati, ostaće na 81.000 mesta, a stadion će dobiti i pomoćni krov, još prodavnica, restorana i hotel sa sobama koje će imati pogled na teren.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading