Put Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona: Stari znanac najpoželjniji za početak, ali na kraju samo ne Ajaks!

Autor:

Sport

31.05.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je osigurala treću uzastopnu titulu šampiona Srbije i sada su sve oči uprte na novi pohod ka Ligi šampiona. Odlični rezultati dva najveća kluba u našoj državi doneli su napredak na UEFA listi koeficijenata. To znači da crveno-beli neće morati da krene od prvog kola, kao što je to bio slučaj prethodne dve sezone i postala jedina kojoj je pošlo za rukom da prebrodi toliko rundi.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Crveno-beli krenuti od druge runde, gde će biti nosilac, a klubovi kao što su rumunski Kluž i Ferencvaroš, su ekipe za izbegavanje, dok su poželjni irski Dandalk, stari znanac Suduva, pa i ljubljanska Olimpija.

Izabranici trenera Dejana Stankovića imaju priliku da budu povlašćeni i u trećem šeširu. 

Tome je doprinela kiparska Omonija, gde je prvenstvo prekinuto i dodeljena joj je titula, kao i Mitjilend koji je blizu trofeja u Danskoj, ali je isto tako neophodno i da Sent Galen završi ispred Jang Bojsa u Švajcarskoj.

U tom slučaju crveno-beli bi izbegli Olimpijakos, Seltik, Dinamo Zagreb, Astanu i Ludogorec, što neće biti slučaj u plej-ofu.

U slučaju da je povlašćena imala bi za rivale Karabag, Legiju, Makabi Tel Aviv, Molde.

Ako Crvena zvezda stigne na korak do Lige šampiona neće biti povlašćena i čeka je težak posao: Ajaks, Olimpijakos, Salcburg ili Seltik.

Ko zna, sve je moguće, pa i to da crveno-beli i treći put zaredom zaigraju grupnu fazu Lige šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading