"Francuzi besni zbog suspenzije lige, država daje kredite!"

Autor: Novosti/Republika

Sport

30.05.2020

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliku buru podigla je odluka francuske Lige 1 da suspenduje sezonu i šampionom proglasi Pari Sen Žermen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefan Mitrović

Preostale četiri najbolje evropske lige se nastavlju, a kapiten Strazbura Stefan Mitrović otkrio je u intervjuu za Novosti kako sve to izgleda u Francuskoj.

- Borbe i sukobi interesa vode do suda koji očigledno nema rešenje i ne zna kojoj strani da se prikloni. U zakonu Francuske ne postoji paragraf koji bi rešio pitanje šta se dešava u slučaju da prvenstvo prekine pandemija nekog virusa ili neka natprirodna nepogoda. Dobit se lako deli, ali sada, kada je nastao gubitak, sponzori su napravili pomamu za novcem. Država je ponudom povoljnih kredita uspela da smiri nekoliko klubova koji su bili pred bankrotom. Negde su ugasili požar, dok se u slučaju Liona, Tuluza i Amijena nezadovoljstvo približili vrhuncu. Svako od njih ima posebne razloge- kaže Mitrović.


 - Novac je za sve kriv. Naime, od naredne sezone svi klubovi bi šezdeset odsto veću zaradu trebalo da imaju zagarantovanu samo od prodaje TV prava. Čelnici Saveza pojačanim finansijama planiraju da ojačaju konkurenciju u klubovima, posebno onima koji se bore na međunarodnoj sceni i koji iz tih razloga nisu mogli da pariraju rivalima iz Premijer lige - smatra iskusni defanzivac.

Kakva je situacija u Strazburu?

 - Mi smo finansijski stabilni. Zimus je predsednik kluba kasu prilično popunio prodajom najboljih igrača, Fofane i Nuna da Koste. Potez koji je kod trenera i ekipe poprilično izazivao strah, ispostavilo se da je bio pravi kada se sada sve sabere.

Promene su svakodnevnim aktivnostima su neminovne.

 - Mnogo toga se promenilo, kako u načinu treniranja, tako i u psihi samih fudbalera. Datum određen za početak novog prvenstva je 22 avgust. Dok čekamo, sa zebnjom pratimo dešavanja u Bundesligi u kojoj je mnogo igrača zadobilo povrede posle nekoliko utakmica nastavka - rekao je Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading