Džajo, srećan rođendan!

Autor:

Sport

30.05.2020

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treća Zvezdina zvezda Dragan Džajić danas je napunio 74 godine.

RepublikaFoto: Republika
Dragan Džajić

Crvena zvezda je juče iznenadila rođendanskom tortom Dragana Džajića posle završetka glavnog dela ceremonije posvećene uspehu našeg kluba iz 1991. godine. Džaja bio je prijatno iznenađen gestom svog kluba, zahvalio se svim prisutnima i našalio na svoj račun, a dobio je i gromoglasan aplauz što dovoljno govori o veličini čoveka kojeg smatraju najboljim fudbalerom Srbije u istoriji.

Dragan Džajić je u Crvenu zvezdu došao kao petnaestogodišnjak, posle maestralno odigranog juniorskog turnira u Valjevu gde su ga zapazili „lovci na talente“ najvećih klubova. Po prelasku u Beograd, trebalo mu je samo šest meseci da zasluži poziv u seniorski tim, a kao važan istorijski podatak ostaće činjenica da je tadašnji trener Miša Pavić „velemajstoru“ ukazao šansu 8. juna 1963. godine u utakmici sa podgoričkom Budućnošću.

Prvu titulu u crveno-belom dresu osvojio je u narednoj sezoni, 1964. godine, a ostaće upamćen i kao predvodnik generacije koja je prva u istoriji zabeležila het-trik u tadašnjoj ligi bivše Jugoslavije. Petim naslovom prvaka okitio se 1973. godine, a uz to je i četiri puta podizao pehar namenjen osvajaču nacionalnog Kupa. Statistika kaže da je zabeležio rekordnih 590 mečeva u Zvezdinom dresu i postigao 287 golova.

Posle više nego uspešne igračke karijere, Džaja je na predlog rukovodstva Crvene zvezde 1979. seo u fotelju tehničkog direktora. Dvanaest godina kasnije osvajanjem titule prvaka Evrope i sveta, zajedno sa svojim saradnicima ispisao je najlepše stranice u istoriji srpskog klupskog fudbala. Osim mesta tehničkog direktora, velemajstor driblinga je od 1998. godine obavljao u dva mandata i funkciju predsednika kluba.

Džajo, srećan rođendan, da ga još dugo slaviš i da se raduješ crveno-belim uspesima!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading