(FOTO) "Ovaj dan je upisan ZLATNIM slovima - finale se igra da se osvoji"

Autor:

Sport

29.05.2020

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaski klub Crvena zvezda obeležio je godišnjicu titule prvaka Evrope.

RepublikaFoto: Republika
Proslava Zvezdine titule

Na stadionu "Rajko Mitić", 29 godina od osvajanja Kupa šampiona u Bariju, okupile su se legende.

Koktelu su prisustvovali kapiten te generacije Stevan Dika Stojanović, Slobodan Marović, trener Ljupko Petrović, rukovodioci kluba, sadašnji trener Dejan Stanković.

RepublikaFoto: Republika

 - U istoriji je ovaj dan upisan zlatnim slovima. Rezultat koji je postignut je tako veliki da svim akterima, a i sadašnjoj generaciji deo uspeha prihvate kao izazov za budućnost - rekao je Predsednik kluba Svetozar Mijailović i nastavio:

 - Zato ovaj datum ima značaj jer je bio i ostaće inspiracija svima koji osećaju Zvezdu. Akteri su pobrali tu slavu, izgledaju sad starije, a držim se i ja - rekao je Mijailović, podsetivši uz osmeh da je tada imao 44 godine.

RepublikaFoto: Republika

Dragan Džajić bio je dirnut jer se njegov matični klub setio i njegovog rođendana, koji će proslaviti sutra:

- Hvala klubu što se setio mog sutrašnjeg rođendana, samo ne znam jesu li ovo organizovali jer misle da sledeće godine neću biti živ. 

Ljupko Petrović se ovako obratio prisutnima:

 - Sve je već poznato. Zvezda je veliki klub, kad god se setim Barija i uđem u muzej uhvati me jeza. Danas ja cvetam od sreće i ostaće da se slavi dugo godina. Nadam se da će Zvezda ponoviti dok smo živi", poručio je Petrović. Citirao je i poznatog trenera Žozea Murinja. "Murinjo je rekao da se finale igra da se osvoji, ne učestvuje. Od njega sam to naučio - podsetio je Petrović, koji je za finale sa Marsejom opredelio za defanzivnu taktiku, a bio "Murinjo" pre Murinja.

RepublikaFoto: Republika
Ljupko Petrović

Legendarni Džaja takođe je bio tvorac najvećeg uspeha na ovim prostorima.

RepublikaFoto: Republika

 - Ponosni smo. Najbitnije je da će se o ovome pričati puno, puno. Teško ko može sa ovih prostora da dođe do trofeja. Poslao bih poruku konkurentima neka se trude da osvoje prvi put, a mi da ponovimo - naglasila je treća "Zvezdina zvezda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading