Iskreni Savo Milošević: Zvezda nam je pobegla i to je gotova priča, ali proširenje lige je loša stvar za srpski fudbal!

Autor:

Sport

28.05.2020

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević govorio je o odlukama da se skrati sezona u Superligi Srbije. On je otkrio da poštuje odluke, ali da misli da je trebalo da se prekine prvenstvo i odigra samo završnica Kupa Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

Ujedno, da se registruje postojeće stanje na tabeli Superlige.

- Javnosti su poznati stavovi kluba na odluke FSS, ne bih želeo da komentarišem. Trudimo se da odradimo način na koji su donete odluke. Po meni je bilo logičnije da se igra Kup, a da se prvenstvo registruje prema stanju na tabeli - rekao je Savo Milošević.

- Mi smo imali veliki bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom i ne mislim da nam je uskraćeno pravo na borbu. Zvezda je pobegla dovoljno i da smo igrali plej-of bilo bi jako teško. Moramo da budemo realni i ne treba da to koristimo kao opravdanje - iskreno će nekadašnji golgeter.

Upitan je i za proširenje lige na 20 utakmica

 

- Lični stav, još dok sam bio u FSS, je u potpunim suprotnostima sa ovim odlukama. I dalje sam stanovišta za ligu od 12 klubovima, za toliko možemo da imamo kvaliteta, čak možda ima 10. Ne znam koji su razlozi da dogodine igramo sa 20 klubova, siguran sam da nije dobro za srpski fudbal - istakao je trener Partizana.

Pred duel sa lučanskom Mladosti, Milošević priznaje da postoji problem kako će igrači reagovati na takmičarski ritam.

- Za sada sve deluje dosta dobro, radili smo teško i jako, ali utakmice su nešto drugo. Kakva će biti reakcija videćemo posle dve ili tri utakmice. Vidite da u Bundesligi ima povreda, a pričamo o Nemcima, fizički besprekornim... Nadam se da smo uspeli da zaštitimo igrače tokom priprema - podvukao je šef stručnog štaba crno-belih i najavio da će Suma preskočiti duel u subotu.

RepublikaFoto: Starsport
Sejduba Suma i Savo Milošević

Potvrđeno je i da će mladi Denis Stojković potpisati ugovor nakon što je zadovoljio na probi.

- Smatram to zavšrnoj stvari, zakonski ne može da igra u nastavku prvenstva. Smatram ga igračem Partizhana i zadovoljio je po svim parametrima. U budućnosti će biti igrač Partizana - zaključio je Savo Milošević.

Utakmica između Partizana i Mladosti igra se u subotu od 17.30 na stadionu u Humskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.