Ronaldinjo pričao o smrti oca, Barsi, Mesiju, Pujolu...

Autor:

Sport

17.10.2017

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilski čarobnjak, kog se svaki ljubitelj fudbala sa setom seća, Ronaldinjo Gaučo je u interjuu za TV3 govorio o svom život: Barseloni, Mesiju, smrti oca…

RepublikaFoto: instagram.com/FC Barcelona
Zna se gde srce pripada: Ronaldinjo

- Lopta je uvek bila moja najbolja prijateljica, nikada nisam duže bio sa nekim, nego što sam sa njom. Ne sećam se ko mi je prvi dao loptu, ali deca u Brazilu se rode sa loptom ili sa dresom ispod ruke.

Kao dečak Roni je ostao bez oca, a istakao je da ga taj gubitak više pogađa sada nego kada je bio dete.

Osvrnuvši se na početak u dresu katalonskog giganta, i prelazak iz PSŽ-a, izjavio je,

- Oduševio me poziv Blaugrane. Bio sam veliki fan Kumana, Romarija, Rivalda, Ronalda... Svi moji idoli igrali su u tom klubu nastupali. Pa kada su me predstavili kao novog igrača, imao sam osjećaj kao da sam nešto osvojio.

2008. Brazilac je desetku Barselone prepustio Mesiju i potražio novi izazov u Milanu, a potvrdio je da je to bila njegova želja.

- Odlazak iz Barse bio je isključivo moja odluka jer sam tamo ispunio sve ciljeve i trebao mi je novi izazov.

U javnosti se veruje da je i on na "ratnoj nozi" sa Gvardiolom kao i Eto, ali Ronaldo de Asis Moreira tvrdi drugačije,

- Sa Pepom sam imao odličan odnos, bili smo poput prijatelja, a  vrlo dobar sam bio i s njegovim bratom Pereom. Sa svima sam bio direktan i iskren, i ne mogu reći da je na kraju došlo do zasićenja koliko do želje za novim izazovima.

Naravno priča nije mogla da prođe bez pominjanja Lea Mesija.

- U moje vreme dolazilo je puno velikih igrača, a posebno sam sretan što sam igrao s Mesijem koji mi je postao veliki prijatelj, a srećan sam i što sam mu asistirao kod prvog gola. Svi ljudi koji prate fudbal imaju favorita po pitanju najboljeg igrača svih vremena, za jedne je to Pele, za druge Romario, a za neke Maradona. Svi oni su imali svoje blistave trenutke, ali ono što me čini sretnim je činjenica da sam imao priliku pratiti Mesijev razvoj. Svi mi koji smo na početku njegove karijere bili uz njega, znali smo kako će jednog dana postati najbolji na svijetu.

Osvrnuo se na svoj odnos sa Karlesem Pujolom I mogunosti povratka u Barselonu,

- Pujol mi je bio poput brata i moram mu se još jednom zahvaliti što mi je uručio trofej "Gamper", bio je to nezaboravan trenutak. Još uvijek se nisam oprostio s Barselonom. Vidim li se kao ambasador jednog dana? Pa, s obzirom da  svi me pozdravljaju Barsinim dresovima gde god dođem, mogu reći da se već sada tako osjećam.

Za kraj se podsetio trenutka koji je ušao u legendu - ovacijama na Santajgo Bernabeu,

- Uviek je liepo toga se prisetiti. Nikada neću zaboraviti tu pobedu od 3:0 i kako je cijeli Bernabeu aplaudirao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading