(VIDEO) Godišnjica "istanbulskog čuda": Neverovatni preokret Liverpula, slavilo se danima

Autor:

Sport

25.05.2020

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre 15 godina desilo se "istanbulsko čudo", naziv je famoznog finala Lige šampiona između Milana i Liverpula.

RepublikaFoto: youtube.com/ VTG 2000
Finale Milan - Liverpul

Milan je odigrao furizono prvo poluvreme. Rosoneri su posle prvog dela vodili 3:0 i činilo se da su obezbedili novu titulu Lige šampiona. 

Ipak dolazi do preokreta. Redsi za šest minuta postiižu tri gola. Džerard, Šmajcer i Alonso su matirali Didu za neverovatan povratak. Usledili su produžeci pa penali. U penal lutriji srećniji su bili igrači Liverpula, a u junaka se pretvorio Dudek.

Susreta na stadionu Ataturk prisetio se i Džejmi Karager, koji je priznao da je Milan te noći bio bolji tim i  da je Liverpul slavio zahvaljujući čudu.

 - Ljudi su nam se smejali i govorili su ovo je taj Liverpul. Mnogi od nas nisu ni mislili da ćemo doći do finala. Od početka su nas ismejavali, pogotovu nakon 0:3...- kazao je legendarni štoper.

 - Milan je odigrao jedno od najboljih finala u istoriji, ne računajući tih šest minuta kada se desilo čudo. Nismo imali energije nakon 3:3. Samo smo želeli penale.

 - Kada je postignut poslednji penal, osećaj je bio kao da si ispunio san o kojem sanjaš kao dečak. Utakmica se igrala u sredu, a ja sam pio do nedelje uveče - prisetio se Karager.

Dve godine kasnije isti timovi su se ponovo sastali u finalu. Tadašnji okršaj desio se u Atini. Rosoneri su se osvetili i upisali trijumf 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading