Ovo su dva potencijalna datuma za nastavak Serije A!

Autor:

Sport

24.05.2020

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar sporta Italije Vinčenco Spadafora rekao je da bi takmičenje u fudbalskoj Seriji A moglo da se nastavi 13. ili 20. juna

Još malo, pa kreće Serija A

On je dodao da postoji mogućnost da se utakmice besplatno prenose na televiziji.

Fudbalski savez Italije predao je medicinski protokol za utakmice, a očekuje se da će odluka o nastavku fudbalske sezone biti doneta u četvrtak. Utakmice će se igrati bez publike.

- Radimo na dva moguća datuma za nastavak Serije A, 13. ili 20. jun. Stigao je protokol za nastavak sezone i sličan je onome koji smo dogovorili za treninge. U četvrtak ćemo odlučiti kada će se sezona nastaviti - rekao je Spadafora za Rai TG3.

Prema ranijoj odluci italijanske Vlade, zabranjena su sportska takmičenja do 14. juna, ali odluka bi mogla da se promeni ako brojke o novim infekcijama i dalje budu u padu.

Postoji zabrinutost da bi zbog zatvorenih stadiona navijači mogli da se okupljaju u kafićima ili da bi mogli da idu u posete prijateljima koji mogu da gledaju utakmice ako plate prenos.

- U Nemačkoj, Skaj je postigao dogovor o nekoj vrsti prenosa utakmica, tako da bi svakako trebalo razmotriti nešto slično u Italiji kako bi se izbeglo okupljanje navijača u kafićima - naveo je ministar sporta.

On je nedavno rekao da želi da napravi radikalne promene u fudbalskom sistemu u Italiji, zbog čega bi Serija C mogla da bude smanjena.

- Ova vanredna situacija pokazala je neka kritična pitanja u svetu fudbala sa kojima ćemo se suočiti u reformi, koja će se dogoditi pre kraja leta. Medju tim pitanjima je i to da ćemo omogućiti fudbalerkama da postanu profesionalni sportist - rekao je Spadafora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading