Predrag Mijatović otvorio dušu: Korona je strašna, ali mi je prečka protiv Holandije zagorčala život!

Autor:

Sport

22.05.2020

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni napadač reprezentacije Jugoslavije i Real Madrida Predrag Mijatović u intervjuu u emisiji "150 minuta" na Prvoj televiziji govorio je kako se Španija i Madrid bore sa koronavirusom, ali i o jednom od najlepših, ali i najtežih trenutaka u karijeri.

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Mijatović

- Situacija u Madridu je sve bolja i bolja. Vanredno stanje je produženo do 7. juna. Provincija Madrida bila je najoštećenija, najveći broj preminulih i obolelih je odavde. Vlada Španije je uvela 4 faze oporavka, ali Madrid još uvek nije u fazi 1 - počeo je priču Predrag Mijatović.

O vanrednom stanju u prestonici Španije...

- Imali smo  zabranu kretanja, kasnije se malo poboljšalo. Dozvolili su nam da izađemo od 7 do 10 ujutru i od 8 do 11 uveče. Mnogi su to koristili najviše da prošetaju ljubimce. Situacija je kao što sam rekao bolja, ali nismo još uvek dobro skroz - iskren je bivši napadač Real Madrida.

Madrid je prošao dva talasa koronavirusa...

- Ja se iskreno nadam da se zemlja neće oporavljati godinu ili dve. Madrid je lep grad, ali trenutno deluje sablasno, ali kažem nadam se da će se sve vratiti u normalu. Španija kao zemlja zavisi od turizma, vode se polemike kako vratiti turiste, najviše zbog straha. Niko ne zna koliko će vremena trebati za oporavak, ali nadam se da će to biti brzo - istakao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Fudbal u Španiji, nastavak uskoro...

- Španija zemlja fudbala, španska liga je najatraktivnija na svetu. Španci su poludeli za fudbalom, ekipe su počele sa treninzima. Najavljen je početak prvestva za drugu nedelju juna i nadam se da će to biti izvodljivo. Svi žele nastavak i da se gleda fudbal, neizvesna je situacija oko šampiona, borbe za Evropu i opstanak. Ostalo 11 kola do kraja, biće zanimljivo - dodao je on.

Mišljenje o izjavi selektora Španije Luisa Enrikea...

- Biće naravno jako čudno bez publike, ali neizvodljivo je da vidimo navijače na stadionu. Bolje je igrati bez publike, nego ne igrati uopšte. Prvih par utakmica biće čudno, ali kroz utakmice će se vratiti nivo forme - smatra bivši sportski direktor "kraljevskog kluba".

Luis Enrike

Razgovor sa srpskim sportistima u Španiji...

- Nisam u kontaktu sa njima, bili smo na početku situacije, ali sada ne. Svako mora da se usresredi na sebe, u ovakvim situacijama ne treba smarati ljude, treba da sačekamo da se sve vrati u normalu - kaže 51-godišnjak.

RepublikaFoto: Starsport

O golu protiv Juventusa u finalu Lige šampiona?

- 20. maj kako navijači Real Madrida kažu da je to moj drugi rođendan. To je datum kada je Real posle tri decenije osvojio titulu prvaka Evrope, svoju sedmu u istoriji. Dva dana sam bio pozitivno opterećen, ljudi vole da čuju i pogledaju i tu utakmicu, i ja sam lično pogledao i prisetio se svega. Tužna stvar je što je ovaj gol i sećanje proteklo bez predsednika Lorenca Sanca koji je preminuo posle teške borbe sa koronavirusom - emotivan je osvajač četiri trofeja u dresu "Los Blankosa".

Detalj sa finala Lige šampiona 1998: Predrag Mijatović u duelu sa Didijeom Dešamom

Penal i prečka koja se pamti...

- Najgrozniji i najodvratniji trenutak u mojoj karijeri - zaključio je Predrag Mijatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading