(FOTO) SKANDAL: Na tribine umesto navijača stavili se*s lutke, sada se izvinjavaju

Autor:

Sport

20.05.2020

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Seul suočava se sa kaznama, uključujući i izbacivanje sa stadiona na kojem igra, zbog toga što je na prazna mesta u publici tokom prošlonedeljne utakmice stavio lutke za odrasle.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Seks lutke na tribinama

U želji da podignu atmosferu na utakmici održanoj prošlog vikenda na Stadionu svetskog prvenstva u Seulu, klub je na prazna mesta u publici postavio lutke za odrasle.

Zbog ovog poteza FK Seul je iskazao "iskreno kajanje" nakon sve glasnijih kritika u javnosti, iako je prvobitno saopšteno da klub veruje da su korišćene obične, a ne "se*s lutke", kako bi se stvorio efekat prisustva publike.


Kako AP prenosi, oko 25 lutki lokalnog proizvođača, obučenih u boje FK Seul, vrlo brzo su identifikovane kao "seks lutke" po logou proizvođača lutki za odrasle.

Takvo oglašavanje krši pravila takmičenja, zbog čega su zvaničnici K-Lige prijavili ovaj slučaj disciplinskom komitetu. Ukoliko bude proglašen krivim, klub će morati da plati kaznu od 4.000 dolara ili će mu biti oduzeti poeni.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Klub bi takođe mogao da bude kažnjen zbog narušavanja ugleda lige. Osim toga, sudeći prema izveštajima, kompanija koja upravlja stadionom istražuje potencijalno kršenje pravila o oglašavanju.


Klub je prema ugovoru u obavezi da dobije dozvolu za reklamiranje, a ukoliko to ne učini mogao bi da bude izbačen sa stadiona na kojem igra još od 2004. godine.

Klub se danas još jednom izvinio zbog onoga što se desilo, kako ovaj slučaj i dalje nastavlja da dobija veliku pažnju javnosti.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

K-Liga je jedna od malobrojnih fudbalskih liga koja se održava tokom pandemije korona virusa još od 8. maja, s tim što se utakmice održavaju na praznim stadionima. Ligu prati 19 miliona gledalaca širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading