Liverpul konačno ide po ukletu titulu!

Autor:

Sport

20.05.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbal se konačno vratio kući! Klubovi iz Premijer lige vratili su se juče treninzima u svojim kampovima u nadi da će najverovatnije 12. juna nastaviti tamo gde su stali u maju, a tome se najviše raduje "ukleti" Liverpul, koji je na šest bodova do titule koju čeka 30 godina. Izlaskom fudbalera na teren verovatno je stavljena tačka na spekulacije da sezona možda bude i poništena, što bi "crvene" i te kako zabolelo jer su ubedljivi lideri na tabeli sa 25 bodova više u odnosu na Mančester siti. Zato je trener kluba sa Enfilda Jirgen Klop ponovio da je završetak šampionata koji je stigao do 30. kola najbolje rešenje.

Trening fudbalera Liverpula

POŠTENA ODLUKA

- Stvarno bi bilo nepošteno da je sezona poništena, posebno jer smo odigrali 76 odsto utakmica. Moja ekipa je bila najbolja i zaslužila je da bude šampion. Dominirali smo i silno želimo da podignemo pehar - rekao je Nemac pod čijom komandom su upisali 27 pobeda u 29 kola.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

Međutim, to što će se prvenstvo igrati ne znači da će Liverpul dobiti zasluženu feštu na kraju. Čekali su igrači i navijači tri decenije da njihov voljeni klub pokori Englesku, a sve je zbog pandemije prolongirano nekoliko meseci, ali će korona verovatno sprečiti i veliku feštu u gradu Bitlsa. Naime, na Enfildu će se, po svoj prilici, slaviti bez navijača, s tim da su čelnici lige ostavili tračak nade.

Nema prepreke... Navijači gledaju trening

SLAVLJE 15. JUNA

- Zaista bismo voleli da Liverpulu pružimo priliku da doživi svečani trenutak za koji su pakleno radili. Pokušaćemo da organizujemo ceremoniju, ali samo ako ne postoje bezbedonosne pretnje - poručio je izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters.

Ričard Masters

Šta će se desiti, pod uslovom da Premijer liga bude nastavljena 12. juna i da se bude igralo na svaka tri dana kako je planirano, ostaje da se vidi. Liverpul titulu može da "overi" već tri dana kasnije, kada na Enfildu bude gostovao Kristal Palas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nova pravila treniranja:

- Igrači i stručni štab moraju da se testiraju na koronu

- Igračima se pre treninga meri temperatura

- Trening ne sme da bude duži od 75 minuta

- Igrači smeju da budu na terenu najranije 15 minuta pre treninga

- Fudbaleri u početku treniraju u manjim grupama i bez kontakta

- Distanca između igrača mora da iznosi bar dva metra

- Igrači i treneri sa sobom nose svoju opremu, osim kopački, koje mogu da ostave na terenu

- Sva prateća oprema za vežbanje moraće da bude dezinfikovana pre i posle upotrebe

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading